Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

MeDirect is trotse partner van De Tijd beleggerswedstrijd

November wordt door De Tijd uitgeroepen tot beleggersmaand. Zij organiseren de Beursrally, een competitie waarin beginnende en ervaren beleggers hun beleggerskwaliteiten kunnen testen en tonen. Een initiatief  dat MeDirect mee ondersteunt 

In tijden van lage rente is sparen alleen niet voldoende om uw spaargeld te laten renderen. Het is sowieso aangewezen om een deel van uw geld – drie tot zes maanden nettoloon – als spaarbuffer aan te houden voor onvoorziene omstandigheden. Maar met het bedrag dat deze buffer overstijgt, kunt u gerust mikken op een hoger rendement. Toch belemmert koudwatervrees vaak de eerste stappen op de beurs. Een beleggerscompetitie zoals de Beursrally is ideaal om deze angst te overwinnen.

 


Spreiden met fondsen

Een basisregel bij beleggen is: zorg voor voldoende spreiding. Met de integratie van een vijftigtal fondsen uit het aanbod van MeDirect, zonder instap- en uitstapkosten, beschikken de deelnemers over een divers gamma. U begint met een fictief startkapitaal van 50.000 euro. Daarmee kunt u een portefeuille van zowel aandelen als fondsen samenstellen. Een Investment Assistant toont u hoe u een ideale portefeuille opbouwt en het rendement optimaliseert in verhouding tot de risico’s. Beginners worden ook bijgestaan door filmpjes die de basis van beleggen stap voor stap uitleggen. 

Bij de inschrijving krijgt elke deelnemer ook een cadeau van MeDirect: 2.000 euro virtueel geld bovenop het startbedrag, om te beleggen in een fonds naar keuze. Daarnaast kunt u nog op andere manieren extra fictief kapitaal verwerven. Zo wordt er een dagelijkse quiz georganiseerd. Minstens één keer per week zal daarin een specifieke vraag over fondsen gesteld worden. 

Echte geldprijzen

Hoewel u met fictief geld belegt, vallen er échte prijzen te winnen. De winnaar van het algemeen klassement krijgt een beleggersrekening bij MeDirect ter waarde van 10.000 euro. De eerste plaatsen in het fondsen- en studentenklassement worden beloond met een beleggersrekening met respectievelijk 5.000 en 2.500 euro. Er zijn ook verschillende troostprijzen voorzien. De prijzen worden mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Robeco, Schroders en Invesco, drie van de zestig gerenommeerde fondsenhuizen op het MeDirect-platform.

 

 

Prijzen met de steun van de fondsenhuizen:

 

Robeco

Invesco.svg
schroders

 

 

Robeco is een actieve internationale vermogensbeheerder opgericht te Rotterdam in 1929. Al sinds onze oprichting combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie

 

 

Invesco is wereldwijd één van de meest vooraanstaande onafhankelijke assetmanagers. Ons productassortiment omvat alle belangrijkste asset classes; aandelen, vastrentende effecten, balanced fondsen en alternatieve beleggingen.

 

 

Schroders is een onafhankelijke, gespecialiseerde vermogensbeheerder met een rijke traditie en cultuur, gebaseerd op meer dan 200 jaar ervaring in de financiële markten. Daarbij staat één doel voorop: maximaal rendement voor de klanten behalen.

 


 

DeBeursrally duurt tien weken. In die periode kunt u uitgebreid kennis maken met het reilen en zeilen van de beurs. Ideaal dus om uw eerste stappen in de beleggerswereld te zetten, zonder dat u daarbij enig risico loopt. Hou er wel rekening mee dat in realiteit beleggen op veel langere termijn moet gebeuren. Want dit doet u enkel met geld dat u meerdere jaren kunt missen.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Beleggen

‘Megatrends doorstaan de waan van de dag’

Bron: MeDirect Bedrijven met innovatieve oplossingen voor de structurele uitdagingen van de toekomst zullen op de lange termijn een bovengemiddelde groei, omzet en winst realiseren.

Alle nieuwsartikels

Alles wat je al wilde weten over ETF’s

Bron: Gilles Coens, beleggingsexpert bij MeDirect Aandelen, obligaties en beleggingsfondsen zijn beleggingsproducten die we allemaal kennen. ETF’s zijn misschien iets minder bekend. Toch wordt dit