Spaar meer,
leef meer

Grote plannen? Je kiest zelf of je kleine stappen of reuzensprongen neemt om je doel te bereiken. Je kan maandelijks wat geld opzij zetten of op lange termijn sparen. Misschien verander je gaandeweg zelfs van gedachten! Het is tenslotte jouw geld, is het niet?

Iedere reden om te beginnen sparen

HOOG RENDEMENT

Je wil dat je spaargeld iets opbrengt. Daarom bieden we jou het allerbeste rendement.

OP MAAT VAN JOUW NODEN

Jouw geld is jouw geld. Dus jij kiest welke spaarformule het best bij jou past.

100% BELGISCH

We werken vanuit België en volgen de Belgische wetgeving. Wat je spaart is met andere woorden veilig bij ons.

Hoe wil je sparen?

VOOR AVONTURIERS

Snel en goed gaan

MeDirect Dynamic Sparen

Een reis rond de wereld of een grotere televisie? Ga ervoor! Een hoge basisrente zorgt ervoor dat jouw bedrag sneller stijgt, zelfs als je besluit om je winst uit te geven.
Een gereglementeerde spaarrekening voldoet aan bepaalde regels voor een gedeeltelijke belastingvrijstelling. Deze spaarrekening biedt een basisrente en een getrouwheidspremie en het geld is beschikbaar zonder opzeggingstermijn.
 
VOOR PLANNERS

Lange termijn denken

MeDirect Fidelity Sparen

Geen fan van grote verrassingen? Dit is je vangnet. Houd wat geld achter de hand of gun jezelf een riant pensioenplan, maar weet dat je bij ons altijd een plan B hebt.
  • Een gereglementeerde spaarrekening voldoet aan bepaalde regels voor een gedeeltelijke belastingvrijstelling. Deze spaarrekening biedt een basisrente en een getrouwheidspremie en het geld is beschikbaar zonder opzeggingstermijn.
VOOR DOENERS

Dromen concreet maken

MeDirect Maandsparen Max

Jij houd je doel voor ogen. Je spaart nu, voor iets groots. Een blitse wagen, misschien, of een klein vakantiehuisje. Of misschien allebei.
 
  • Een gereglementeerde spaarrekening voldoet aan bepaalde regels voor een gedeeltelijke belastingvrijstelling. Deze spaarrekening biedt een basisrente en een getrouwheidspremie en het geld is beschikbaar zonder opzeggingstermijn.
VOOR STABIELE MENSEN

Vaste periode

MeDirect Termijnrekening

Je spaargeld vastzetten voor een bepaalde periode?

Een termijnrekening heeft een vooraf bepaalde looptijd tijdens dewelke uw geld niet beschikbaar is.  
VOOR PLANNERS

KORTE TERMIJN BOOST

MeDirect ME3 Spaarrekening

Elke 3 maand interest ontvangen?

Een niet-gereglementeerde spaarrekening voldoet niet aan de regels voor belastingvrijstelling. Dit type spaarrekening biedt een basisrente die om de drie maanden wordt uitbetaald en waarop een roerende voorheffing van 30% wordt ingehouden.  

Disclaimer:

Een gereglementeerde spaarrekening is een technische term voor een rekening waarbij de ontvangen rente gedeeltelijk van belasting is vrijgesteld. Om voor deze gedeeltelijke belastingvrijstelling in aanmerking te komen, moet de spaarrekening voldoen aan verschillende bij wet vastgestelde regels. Een niet-gereglementeerde spaarrekening is niet aan dezelfde beperkingen onderworpen, maar komt niet in aanmerking voor een gedeeltelijke belastingvrijstelling. Op een dergelijke rekening wordt een bronbelasting van 30% geheven op de eerste eurocent rente. Een termijnrekening is een rekening waarop u uw spaargeld voor een bepaalde periode deponeert. Voor dit deposito ontvangt u een vaste rentevoet tot het einde van de periode. U betaalt 30% roerende voorheffing op deze rente.

 

Vier feiten over onze spaarrekeningen

De rentevoeten voor spaarrekeningen zijn niet in steen gebeiteld. Als die van jou verandert, mailen we je. De correcte rentes staan steeds op onze website.
 

Uw spaargeld is gegarandeerd tot € 100.000 euro, die u contant ontvangt. Uw deposito’s boven de 100.000 euro kunnen worden verminderd of omgezet in aandelen (bail-in).
Lees meer in het Informatie over depositobescherming.

Of je nu thuis, in de trein, of op het werk je geld wil checken: wij zijn er voor je. MeDirect is online-only — jij kan alles doen waar en wanneer je ook bent.
 

Lees alle essentiële spaardersinformatie of de informatiefiche van de rekening, voor je er aan begint.

 
Nog vragen voor je begint te sparen?
Praat met een expert! professionals

Klaar om te beginnen?

Hoe open ik een rekening?

Als je al klant van MeDirect bent, dan open je een rekening snel en gemakkelijk. Je hoeft enkel in te loggen op jouw persoonlijk platform, te klikken op Rekening openen en de stappen op het scherm te volgen.

Als je nog geen klant bent van MeDirect, dan klik je op Word Klant en volg je de stappen op het scherm. Van zodra jouw aanvraag wordt goedgekeurd, dan kan je inloggen op jouw persoonlijk platform, klikken op Rekening openen en de stappen op het scherm volgen.

Zijn er kosten verbonden wanneer ik een rekening open en beheer?

MeDirect rekent geen kosten aan wanneer je een rekening opent en beheert. Voor meer informatie over onze kosten, kan je ons Tarieven- en Kostenoverzicht  bekijken.

Hoe stort ik geld op mijn rekening?

Je hoeft enkel een overschrijving uit te voeren vanuit een externe bank naar jouw rekening bij MeDirect.

Veelgestelde Vragen

Begin met sparen

Hoe eerder jij je geld op jouw manier beheert, hoe sneller je daarbij wint. Maak je eigen keuzes en ontdek waar jij je goed bij voelt. Registreer en open je account in een vingerknip.