MeDirect Webinar

My Knowledge, My Choices

In samenwerking met fondsenhuizen en een gerenommeerde geldexpert, organiseert MeDirect verschillende webinars gericht op beleggen.

Pascal Paepen

De expert

De econoom Pascal Paepen behaalde een diploma Bedrijfsmanagement (Thomas More), Fiscaliteit (Fiscale Hogeschool) en Handelswetenschappen (KU Leuven). Hij begon zijn carrière bij KBC als Fixed Income Trader om daarna door te groeien tot directeur kapitaalmarkten. Daarna werd hij directeur kapitaalmarkten bij de Japanse investeringsbank Daiwa Capital Markets Europe Ltd. Hij is professor ‘Bank & Beurs’ aan KU Leuven en lector aan Thomas More en geeft ook de cursus ‘Beleggen’ aan CVO Hoger Instituut der Kempen. 


Hij is columnist bij onder andere Het Laatste Nieuws. Ook was hij 14 jaar lang financieel correspondent voor de VRT. Daarnaast is Paepen ook mede-auteur van de boeken ‘Bang voor de bank’ en ‘De Beursbijbel’. 

Vorige sessies

MeDirect sessie : 24 januari 2023 

Vooruitzichten voor 2023 – opportuniteiten en uitdagingen

In dit webinar blikken we terug op de gebeurtenissen van 2022 wat betreft de financiële markten. Wat moeten we onthouden en wat zijn de lessen die we moeten leren? Daarna gingen we in op de vooruitzichten, opportuniteiten en uitdagingen voor 2023. Wat zijn de verwachtingen van de markten? Welke zijn de gevolgen van inflatie? Hoe zullen de centrale banken reageren?

In samenwerking met

MeDirect sessie #4 : 24 november 2022

Duurzaam beleggen: meer dan een trend

Het behoud van onze planeet is op de dag van vandaag een kritieke kwestie. Dit geldt ook voor uw beleggingen. Hoe kunt u beleggen met het behoud van onze planeet in uw achterhoofd? Met welke elementen moet u rekening houden om duurzaam te beleggen? Gaat duurzaam beleggen alleen over het milieu of zijn er nog andere aspecten waarmee er rekening moet worden gehouden?

In samenwerking met

MeDirect sessie #3 : september 2022

Hoe uw portefeuille diversifiëren?

“Leg niet al je eieren in één mand.“ Dit is ook van toepassing op jouw beleggingen. Wens je meer te weten komen over de principes van diversificatie? In samenwerking met de fondsenhuizen Degroof Petercam, M&G en Flossbach von Storch spreken we over de te volgen principes van essentiële allocatie zodat je gediversifieerd kan beleggen.

In samenwerking met

MeDirect sessie #2 : april 2022

Grote kansrijke trends voor de komende jaren

Ben je geïnteresseerd om te beleggen in tendensen van de toekomst? In samenwerking met de fondsenhuizen Fidelity, Franklin Templeton en Pictet bespreken we de verschillende tendensen in dewelke je kan beleggen voor de komende jaren.

In samenwerking met

MeDirect uitzonderlijke sessie : maart 2022 

Oekraïne - Hoe navigeer je door deze crisis?

 Het conflict in Oekraïne staat al enkele dagen centraal in het nieuws en onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de vele slachtoffers. De beurzen reageren en de onzekerheid voor beleggers neemt toe. Bij MeDirect vinden we het belangrijk om transparant te communiceren. Daarom laten we je niet alleen om deze crisis het hoofd te bieden. 

MeDirect sessie #1 : januari 2022 

Vooruitzichten voor 2022 – opportuniteiten en uitdagingen

 Heb je onze eerste meinvest-sessie niet kunnen bijwonen of wil je ze gewoonweg herbekijken ? Geen paniek, herbekijk de sessie hieronder. Pascal Paepen, Vincent Juvyns (J.P. Morgan Asset Management), Olivier Pauwels (BlackRock) en Wim Nagler (Schroders) geven hun inzicht over de vooruitzichten en opportuniteiten op de markt anno 2022.

In samenwerking met

De sprekers zijn zelf – persoonlijk of namens hun werkgever – verantwoordelijk voor de meningen die zij tijdens de presentatie uiten. Deze meningen kunnen geenszins worden beschouwd als een investerings-, juridisch, of fiscaal advies die door MeDirect Bank NV zou worden verstrekt. MeDirect Bank NV biedt geenszins enige waarborgen over de inhoud en de nauwkeurigheid van deze presentatie.