Veiligheid

Hoe verstuur ik een beveiligd bericht?

Na het inloggen, kunt u een beveiligd bericht versturen door rechtsboven op “Berichten” te klikken. Onderaan de pagina klikt u op “Nieuw bericht” en vervolgens op “Bericht versturen”.

Hoe kan ik tegoeden en effecten overzetten van mijn persoonlijke rekening naar mijn gezamenlijke rekening?

Geld- en spaartegoeden kan u zelf overschrijven naar deze gemeenschappelijke rekening via ‘Mijn transacties – Overschrijvingen’. Voor de ME1, ME6 en ME3 spaarrekening moet de normale opzegperiode gerespecteerd worden. Voor het overzetten van spaargeld van een ME spaarrekening, kunt u zelf online een instructie geven via ‘Mijn transacties – ME opvraging’. Termijnrekeningen kunnen niet voor de vervaldatum overgezet worden. Eens de termijnrekening is vervallen, kan u zelf online de tegoeden overschrijven naar een rekening naar keuze. Als u effecten van uw effectenrekening wenst over te dragen, kan u ons een beveiligd bericht versturen met de instructie. Momenteel kunnen fondsen van een persoonlijke modelportefeuilles enkel overgezet worden indien er een gemeenschappelijke modelportefeuille bestaat. Het moet over de identieke modelportefeuille gaan. Beschikt u hier nog niet over, open deze dan eerst. Bij het openen van een gezamenlijke modelportefeuille, zal een minimale inleg van EUR 2.500 vereist zijn. Om de fondsen van uw persoonlijke modelportefeuille over te dragen naar de nieuwe gemeenschappelijke modelportefeuille, stuurt u ons vervolgens een beveiligd bericht met deze aanvraag. Vermogensbeheerportefeuilles kunnen helaas niet worden overgezet naar een gezamenlijke rekening.

Hoe zorgt MeDirect ervoor dat mijn beleggingen worden beschermd ongeacht wat er gebeurt?

Alle beleggingen van klanten worden ondergebracht op gescheiden beleggingsrekeningen bij robuuste en betrouwbare bewaarders (custodians genaamd). Deze rekeningen worden gehouden op naam van MeDirect als gevolmachtigde voor haar klanten en dus zeker niet in MeDirects eigen naam. Dit betekent dat, wat er ook met MeDirect gebeurt, alle beleggingen op deze gescheiden rekeningen blijven staan op naam van onze klanten in alle veiligheid.

Wanneer ontvang ik een SMS?

Om in te loggen op de vernieuwde website, heeft u ten eerste uw gebruikersnaam en uw zelfgekozen wachtwoord nodig. Vervolgens krijgt u van ons de SMS code toegestuurd ter identificatie. Door verschillende manieren van inloggen te gebruiken, zijn wij zeker dat u de correcte persoon bent om toegang tot de rekeningen te geven. Verder dient u uitgaande betalingen ook steeds te ondertekenen met de SMS code die telkens wordt verstuurd naar uw GSM nummer.

Hoe is mijn spaargeld beschermd?

Tegoeden op spaarrekeningen bij MeDirect Bank NV (die een Belgische bank naar Belgisch recht is met een Belgische banklicentie) zijn beschermd onder het depositogarantiestelsel tot €100.000 per persoon. Spaargelden boven de €100.000 kunnen mogelijks worden omgezet in aandelen (bail-in) hetzij geheel of gedeeltelijk verloren gaan in geval van (dreigend) faillissement van de bank. Lees hier de Informatiefiche over de Depositobescherming.

Hoe open ik een gezamenlijke MeDirect rekening als een bestaande of nieuwe klant?

De aanvraag tot het openen van een gezamenlijke rekening, kan gedaan worden door een bestaande klant. Hiervoor dient ueerst in te loggen op de nieuwe beveiligde site. Dan klikt u op de knop ‘Open een rekening’ die rechtsboven terug te vinden is op uw Home pagina. Vervolgens kunt u aangeven of u een gezamenlijke rekening wil openen met een nieuwe of een bestaande klant. Nadien wordt de toestemming gevraagd van de tweede rekeninghouder om de gezamenlijke rekening te openen. Indien u beiden nog geen klant zijn bij MeDirect, kunt u een nieuwe gezamenlijke rekening aanvragen door beiden klant te worden. Vervolgens wordt de toestemming gevraagd van beide rekeninghouders om de gezamenlijke rekening te activeren. Als gezamenlijke rekeninghouders zal u beiden toegang hebben tot gezamenlijke MeDirect Geldrekening. Nadien kan u beiden een nieuwe gezamenlijke Spaar- en/of Beleggingsrekening openen. Bij een gezamenlijke rekening kan elke rekeninghouder handelen alsof hij de enige rekeninghouder is. Eens de rekening is geactiveerd, is er geen verdere toestemming vereist van de mederekeninghouder voor het uitvoeren van transacties, beleggingen en betalingen.