Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Pas op! Toename van SMS-fraude

Als digitale bank willen wij ervoor zorgen dat u steeds online veilig blijft en u zich niet laat vangen door SMS-fraude.

Nieuwe technologieën worden door bedrijven gebruikt om u een betere klantervaring aan te bieden. Spijtig genoeg maken oplichters en fraudeurs gebruik van u en deze nieuwe technologieën om frauduleuze activiteiten te begaan. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van sms’en met een link om uw gegevens te verzamelen en te gebruiken voor frauduleuze activiteiten. Soms worden er ook valse websites aangemaakt die op de officiële MeDirect-website lijken om persoonlijke gegevens te verzamelen. Aangezien dit soort frauduleuze aanvallen steeds vaker voorkomen en geloofwaardiger zijn dan ooit tevoren, is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met communicatie die u online ontvangt.

Hoe kan ik meer informatie terugvinden over SMS-fraude?

Uw online veiligheid is onze prioriteit. Daarom hebben wij onze Security Awareness-pagina aangemaakt en raden wij u aan www.safeonweb.be te bezoeken. Op deze pagina’s vindt u belangrijke informatie terug zodat u fraude kan herkennen. Bezoek zeker deze pagina’s om op de hoogte te blijven van de gevaren op het internet.

Wij herinneren u eraan dat MeDirect u nooit een sms zal sturen met een link om in te loggen of uw bankgegevens te delen.

Hoe kan ik deze fraude vermijden?

Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van deze oplichtingspraktijken, raden wij u aan:

  • Uw (bank)gegevens met niemand te delen, en
  • Altijd de echtheid van elk bericht of communicatie die u ontvangt te controleren, of het nu in de vorm van een sms of e-mail is.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst als u twijfels heeft over de echtheid van een bericht of vermoedens heeft van oplichting. Bel op het nummer +32 (0)2 518 00 00 of stuur een e-mail naar [email protected]. Als u denkt dat er een misdrijf is gepleegd, neem dan onmiddellijk contact op met de federale politie.

Alle nieuwsartikels

Money muling: een toenemend fenomeen 

Bron: MeDirect Criminelen worden steeds vindingrijker als het gaat om het witwassen van de opbrengsten van hun illegale activiteiten en twijfelen niet om derde partijen