Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Hoe zorgt de Zero Trust Standard voor een betere cyberbeveiliging?

Bron: MeDirect

Hoe kunnen organisaties hun cyberbeveiliging versterken nu netwerken steeds toegankelijker worden? En cyberbedreigingen toenemen? Veel bedrijven kiezen voor de Zero Trust Standard om hun digitale middelen te beschermen. Van definitie tot implementatie: wij bespreken alles wat u hierover moet weten.

De opkomst van telewerken, cloud computing en het gebruik van mobiele apparaten stelt bedrijven bloot aan geavanceerde cyberbedreigingen. Het gevolg? Traditionele netwerkbeveiligingsmaatregelen gebaseerd op een gedefinieerde bedrijfsperimeter om bronnen te beschermen volstaan niet langer. Een strengere benadering van beveiliging is nodig en dit is precies waar de Zero Trust Standard om de hoek komt kijken.

Zero Trust is een beveiligingskader dat vereist dat elke gebruiker en elk apparaat geverifieerd en geautoriseerd wordt voordat ze toegang krijgen tot een netwerk. Bovendien houdt de Zero Trust-aanpak een continue monitoring in om ervoor te zorgen dat apparaten en gebruikers de beveiligingsregels naleven. Het basisprincipe is duidelijk: “Vertrouw nooit, maar verifieer altijd”. Alle gebruikers en alle apparaten moeten geverifieerd worden. Zelfs wanneer ze zich binnen een zogenaamd veilig netwerk bevinden.

Zero Trust: wat zijn de essentiële elementen?

Met de Zero Trust-aanpak kunnen organisaties hun kritieke gegevens en systemen beter beschermen omdat ze een meer gedetailleerde controle en zichtbaarheid krijgen over de personen en apparaten die toegang krijgen tot hun netwerk. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? De implementatie van de Zero Trust-aanpak omvat een aantal sleutelelementen:

  • Identiteitsverificatie: gebruikers en apparaten worden geïdentificeerd met behulp van vertrouwde verificatiemechanismen.
  • Principe van de minste privilege: gebruikers en apparaten krijgen alleen het minimale toegangsniveau dat nodig is om hun functies uit te voeren.
  • Microsegmentatie: het netwerk wordt opgedeeld in kleine beveiligde zones om potentiële inbreuken in te perken en te isoleren.
  • Continue bewaking: netwerkactiviteiten worden gecontroleerd om afwijkingen te detecteren en in realtime te reageren.

Zero Trust Standard: hoe past MeDirect deze toe?

Als bank past MeDirect de Zero Trust-aanpak op meerdere manieren toe. We gebruiken bijvoorbeeld twee-factor authenticatie wanneer u inlogt op ons online bankieren platform en we zorgen er ook voor dat onze medewerkers alleen toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Meer weten over cyberbeveiliging?

Dit zijn enkele artikels die u zeker zullen interesseren: