Modelportefeuille

Krijg ik ook advies bij de modelportefeuilles?

De modelportefeuille is een gespreide korf van fondsen die u met één muisklik kunt aankopen, maar houdt geen enkel beleggingsadvies in. U beslist zelf al dan niet te beleggen in deze korf van fondsen. U moet de wettelijk verplichte documenten van alle fondsen zorgvuldig door te nemen, zoals het prospectus en KIID. Zo weet u waarin u belegt. De modelportefeuilles worden op basis van ‘execution only’ aangeboden, dus MeDirect beheert die niet voor u. U dient uw belegging zelf verder op te volgen.

Wanneer worden de maandelijkse bijdragen uitgevoerd?

De maandelijkse bijdrage wordt op de 20ste van elke maand verwerkt of op de eerstvolgende werkdag als de 20ste geen werkdag is. Deze bijdrage wordt afgenomen van de Geldrekening die bij uw Modelportefeuille hoort. Als er onvoldoende saldo op uw Geldrekening staat, wordt uw bijdrage niet verwerkt. Als u uw Modelportefeuille vóór de 10de van de maand voor de eerste keer heeft aangekocht, dan zal de eerste maandelijkse bijdrage in dezelfde maand worden uitgevoerd. Als u uw Modelportefeuille na de 10de van de maand heeft aangekocht, dan zal de eerste maandelijkse bijdrage in daaropvolgende maand worden verwerkt.

Kan ik een extra bedrag bijstorten in mijn modelportefeuille?

U kunt een extra bedrag bijstorten volgens de actuele wegingen van de fondsen op dat moment. U kunt zelf dit bedrag bijstorten via de beveiligde website. U kiest de modelportefeuille via ‘Mijn beleggingsoverzicht’ en verder de knop ‘Extra bedrag toevoegen’. Het minimum bedrag hiervoor is 2.500 EUR.

Hoe worden die transacties uitgevoerd voor mijn modelportefeuille?

Als u een extra bedrag wil bijstorten of opvragen, zal dit bedrag worden samengesteld op basis van de actuele wegingen van de fondsen in die Modelportefeuille op dat moment. De procentuele verdeling wordt per fonds naar beneden afgerond, zonder decimalen. Bijvoorbeeld 9,63% wordt dan 9%. Het restbedrag zal dan aan het grootste fonds in de modelportefeuille worden toegekend om steeds op een totaal van 100% te kunnen komen. Als u het order heeft bevestigd, wordt deze doorgestuurd ter verwerking. U dient er rekening mee te houden dat fondsen niet steeds dezelfde verwerkingstijd hebben. U ontvangt per order een uitvoeringsbevestiging via de mailbox van de beveiligde website. Het opgevraagde bedrag zal beschikbaar zijn op de geldrekening die bij de modelportefeuille hoort.

Kan ik mijn Modelportefeuille in één keer verkopen?

U kunt alle fondsen in de Modelportefeuille verkopen via de knop ‘Alles verkopen’ in plaats van fonds per fonds te verkopen. Let op: MeDirect rekent geen transactiekosten aan, maar u dient beurstaks te betalen bij verkoop van kapitalisatiefondsen en mogelijk ook meerwaardetaks.

Kan ik een bedrag opvragen uit mijn modelportefeuille?

U kunt een bedrag opvragen uit de modelportefeuille. Dit bedrag zal samengesteld worden op basis van de actuele wegingen van de fondsen in die modelportefeuille op dat moment. U kunt zelf dit bedrag opvragen via de beveiligde website. U kiest de modelportefeuille via ‘Mijn beleggingen’ en verder de knop ‘Bedrag opvragen’. Het minimum bedrag hiervoor is €2.500. U dient er ook voor te zorgen dat er minimaal €2.500 aan beleggingen in uw modelportefeuille blijft. U kunt er ook voor kiezen om alle fondsen in de modelportefeuille te verkopen via de knop ‘Alles verkopen’. Let op: MeDirect rekent geen transactiekosten aan, maar u dient beurstaks te betalen bij verkoop van kapitalisatiefondsen en mogelijk ook meerwaardetaks.

Kan ik maandelijks een bedrag bijstorten in de modelportefeuille?

U heeft de mogelijkheid om een maandelijkse bijdrage op te starten. Dit kan vanaf 100 EUR per maand. Doorloop daarvoor volgende stappen:  Ga naar ‘Home > Mijn Beleggingen > Overzicht.’ U komt nu terecht op de pagina ‘Mijn beleggingsoverzicht’. Klik op ‘Details van uw beleggingen’ Selecteer in de zwart omlijnde kader de desbetreffende Modelportefeuille. In de linkerkolom zal u de maandelijkse bijdrage zien verschijnen die momenteel van toepassing is. Klik op wijzigen om een maandelijkse bijdrage te starten of de maandelijkse bijdrage aan te passen.   Geef op het volgende scherm uw gewenste maandelijkse bijdrage op. Om te bevestigen scrollt u helemaal naar de onderkant van de pagina.    Op het laatste scherm selecteert u uw rekening van waar de maandelijkse bijdrage wordt uitgevoerd. Klik op ‘uitvoeren’ om te bevestigen. Uw maandelijkse bijdrage is nu ingesteld.