Veilig sparen dat wél opbrengt

Of u nu elke maand wat geld wilt opzij zetten, uw geld op langere termijn of direct wil laten opbrengen, onze spaarrekeningen zijn ontworpen om u te helpen sparen zoals u dat wilt.

MeDirect Termijnrekening

Tot 0,56% netto (0,80% bruto)
Rentevoet
Gratis
Openen en beheren
Jaarlijks
Uitbetaling rente
Kies uit termijnrekeningen met looptijden van 1 tot 5 jaar. U ontvangt een vaste rentevoet en de rente wordt u jaarlijks uitbetaald. De oplossing voor wie zijn geld voor een langere tijd wenst te parkeren aan een vaste rentevoet.
MeDirect Termijnrekening
Beschikbare rentes
TermijnEURGBPUSD
Bruto renteNetto renteBruto renteNetto renteBruto renteNetto rente
5 jaar0,80%0,56%1,57%1,10%1,15%0,80%
4 jaar0,70%0,49%1,43%1,00%1,05%0,74%
3 jaar0,60%0,42%1,29%0,90%0,95%0,67%
2 jaar0,50%0,35%1,14%0,80%0,85%0,60%
1 jaar0,40%0,28%1,00%0,70%0,75%0,53%

Bijkomende kenmerken

1
Vaste rentevoet voor de volledige looptijd. Uw geld staat vast tot de einvervaldag.
2
Beschikbaar in Euro, Amerikaanse Dollar of Britse Pond. Minimum inleg van €100, $100 of £100.
3
De rente van de Termijnrekening kan worden aangepast, maar wordt u tijdig via e-mail meegedeeld en u kunt ze altijd consulteren op onze website.
4
Risico: gelden op spaarrekeningen bij MeDirect Bank NV (staat van herkomst: België, naar Belgisch recht) zijn beschermd onder het Belgische depositogarantiestelsel tot €100.000 per persoon. Spaargelden boven de €100.000 kunnen mogelijks worden omgezet in aandelen (bail-in) hetzij geheel of gedeeltelijk verloren gaan in geval van (dreigend) faillissement van de bank. Klik hier voor de Informatiefiche over de Depositobescherming.
5
Fiscaliteit: Termijnrekening en dus onderhevig aan 30% roerende voorheffing. Deze wordt automatisch ingehouden en we vermelden steeds de netto rente na aftrek.
7
Rekening voorbehouden voor internetgebruik.
Word klant
Eventuele klachten kunnen gericht worden: aan [email protected] in eerste instantie of aan de Consumentenombudsdienst: North Gate II, Koning Albert II-laan 8, bus 1, B-1000 Brussel. Tel: 02/702.52.00 - E-mail [email protected].
Vragen over sparen?
Kan ik geld overschrijven tussen rekeningen in verschillende valuta’s?

Als u MeDirect rekeningen heeft in vreemde valuta, kunt u geld overschrijven tussen deze rekeningen aan de hand van het tabblad ‘Mijn transacties’ met als keuzemogelijkheid ‘Overschrijvingen’. U kiest hierbij voor ‘Tussen mijn rekeningen’ en volgt verder de instructies. Daar het een omzetting naar een andere valuta betreft hanteert MeDirect een indicatieve koers inclusief een wisselkoersmarge van 0.50%. 

Kan ik het bedrag, rentevoet en looptijd van een termijnrekening veranderen nadat de Termijnrekening werd geopend?
Eenmaal als de Termijnrekening geopend is, kunt u het gestorte bedrag, de rentevoet of de looptijd niet meer wijzigen.
Welke bankrekeningen kan ik openen?

MeDirect biedt volgende types van rekeningen aan:

  • Als u klant wordt van MeDirect, openen we voor u automatisch een Geldrekening. Via deze rekening beheert u zelf makkelijk inkomende en uitgaande betalingen.
  • Via de MeDirect beleggingsrekening kunt u aandelen, obligaties, trackers en beleggingsfondsen naar het MeDirect platform overdragen enkopen of verkopen, en ook starten met beleggen in onze modelportefeuilles. Per modelportefeuille openen wij een afzonderlijke beleggingsrekening. Op uw beleggingsrekening kunt u informatie vinden over de huidige waarde en transactiekosten van uw beleggingen, alsook een raming van de niet-gerealiseerde winsten of verliezen van elk effect afzonderlijk en ook per Beleggingsrekening .
  • Indien u kiest voor online vermogensbeheer zullen we ook voor deze portefeuille een nieuwe afzonderlijke beleggingsrekening aanmaken.
  • MeDirect Fidelity Sparen is een spaarrekening voor wie wil sparen en hierbij vanaf dag 1 een basisrente ontvangt met daarnaast een getrouwheidspremie. Deze laatste krijgt u voor elke storting die 12 opeenvolgende maanden op de rekening staat. U hoeft geen roerende voorheffing te betalen voor €960 ontvangen rente. Daarboven bedraagt de roerende voorheffing 15%. Klik hier om de huidige rentevoet te raadplegen. De basisrente wordt jaarlijks uitbetaald. De getrouwheidspremie ontvangt u deze op de eerste dag van het daaropvolgende kwartaal
  • Via de Express spaarrekening heeft u onmiddellijke toegang tot uw spaargeld: u kunt geld opnemen of afhalen wanneer u dat wenst, zonder beperkingen. Deze rekening is beschikbaar in EUR en heeft één duidelijke basisrente. Klik  hier om de huidige rentevoet te raadplegen. De interest op de Express spaarrekening wordt per kwartaal uitbetaald.
  • De ME3 spaarrekening is een spaarrekening waar u geld kunt opnemen met een opzegperiode van 3 maanden. Stortingen kunt u op elk moment uitvoeren. Deze rekening is verkrijgbaar in EUR en geeft u een competitieve spaarrente. Klik hier om de huidige rentevoet te raadplegen. De interest op de ME3 spaarrekening wordt per kwartaal uitbetaald.
  • De ME6 spaarrekening is een spaarrekening waar u geld kunt opnemen met een opzegperiode van 6 maanden. Stortingen kunt u op elk moment uitvoeren. Deze rekening is verkrijgbaar in EUR en geeft u een competitieve spaarrente. Klik hier om de huidige rentevoet te raadplegen. De interest op de ME6 spaarrekening wordt per kwartaal uitbetaald.
  • De termijnrekening garandeert een vaste rentevoet voor een vaste termijn van maximaal 5 jaar en is verkrijgbaar in 3 valuta’s: EUR, USD en GBP. Klik hier om de huidige rentevoet te raadplegen. De interest op de termijnrekening wordt jaarlijks uitbetaald.