Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Een uitstekend eerste kwartaal na woelig einde van 2018

Bron: MeDirect, 24/05/2019

In het eerste kwartaal van 2019 deden de markten het beduidend beter dan in het woelige vierde kwartaal van 2018. Een echte ommekeer en een uitstekende start van het jaar. Voor aandelen was het met een stijging van 14% zelfs het op een na beste kwartaal in de afgelopen 10 jaar. Maar ook obligaties deden het goed met een stijging van 4,1%.

Onze Portefeuilles konden hier mee van profiteren en leverden dan ook uitstekende rendementen over het eerste kwartaal: 2,18% voor het Defensieve profiel, 3,50% voor het Behoudende profiel, 5,67 % voor het Evenwichtig profiel, 7,78% voor het Groei profiel en 9,54% voor het Dynamisch profiel.

In het vierde kwartaal van 2018 heerste nog een overdreven pessimisme en angst voor een economische terugval die een correctie zou inleiden. De hoop op een oplossing voor het handelsgeschil tussen Amerika en China en de bereidheid van de Fed om de Amerikaanse renteniveaus voorlopig niet te verhogen, zorgden echter voor een ommekeer op de financiële markten.

In volgend artikel gaan we ook dieper in op de activaklassen die vandaag onze voorkeur genieten en welke niet.

De markten stijgen en dalen, dat is nu eenmaal zo. Daarom is het beter het hoofd te bieden aan marktvolatiliteit door gebruik te maken van een langetermijnbenadering op basis van waardering. Na honderden jaren is er in alle literatuur over beleggen een rode draad terug te vinden – uit al het onderzoek blijkt immers dat de markten het goed doen op lange termijn en dat het als belegger geen goed idee is te proberen de markten te timen.

Dowload hier het laatste kwartaalrapport. 


MeDirect Vermogensbeheer

Met het MeDirect Vermogensbeheer leunt u achterover terwijl onze experts het werk doen voor u. Kwalitatief beheer, ondersteund door de expertise van Morningstar, aan een fractie van de kost van het traditionele beheer, én met sterke historische resultaten.

  • Gespreide portefeuille van fondsen in functie van uw beleggersprofiel
  • Of u nu €5.000 of €1.000.000 wil beleggen, kwalitatief beheer voor iedereen
  • Geen instap- en uitstapkosten, enkel beheersvergoeding van 0,90% incl. BTW
  • Ondersteund door de financiële expertise van Morningstar voor de fondsenselectie en een gezonde activaspreiding

Meer informatie over het MeDirect Vermogensbeheer.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Beleggen

Pas op! Toename van SMS-fraude

Als digitale bank willen wij ervoor zorgen dat u steeds online veilig blijft en u zich niet laat vangen door SMS-fraude. Nieuwe technologieën worden door