Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Tips om uw debetkaart extra te beveiligen

Bron: MeDirect

Snel geld afhalen, een aankoop betalen in de winkel, een bedrag overschrijven: de debetkaart is een onmisbaar onderdeel van ons dagelijkse leven. En dankzij technologische innovatie nemen de voordelen enkel maar toe. Denk bijvoorbeeld aan contactloos betalen of betalingen uitvoeren met een virtuele kaart in de app. Maar hoe zit het met de veiligheid hiervan? Wat in geval verlies, diefstal of fraude? Ontdek hieronder enkele tips om uw debetkaart beter te beschermen.

Uw kaarten veilig bewaren

De eerste stap? Zorg ervoor dat u altijd weet waar uw kaart is en controleer regelmatig of de kaart niet verplaatst, gemanipuleerd of gestolen is. Geef uw pincode aan niemand door – zelfs niet aan de bank of de politie – en schrijf ze ook nergens op. Geef ook nooit het kaartnummer of andere gevoelige gegevens, zoals de vervaldatum en CVV2, aan anderen door. De enige uitzonderingen hierop zijn aangiftes bij verlies of diefstal.

Tips voor veilig gebruik van uw kaarten

Bij het gebruik van fysieke of virtuele kaarten kan u een aantal maatregelen nemen om het risico op diefstal of fraude te verminderen. Controleer bijvoorbeeld bij geldopnames of de geldautomaat tekenen van manipulatie vertoont en wees extra voorzichtig als mensen hulp aanbieden. Zeker wanneer dit ongevraagd is.

Als u online winkelt, controleer dan of de website veilig is en een SSL-certificaat heeft. Dit wordt aangegeven door het gesloten slotje naast de URL van de website. Als u in een fysieke winkel shopt, zorg er dan voor dat niemand kijkt als u uw pincode invoert. Verlies uw kaart nooit uit het oog.

Informatie binnen handbereik

Informatie speelt altijd een belangrijke rol in de strijd tegen kaartdiefstal en fraude. Controleer daarom regelmatig uw rekeningen op onverwachte of verdachte transacties. Bekijk ook altijd uw rekeningafschriften om er zeker van te zijn dat deze overeenstemmen met uw aankopen. Via de mobiele app of het online banking platform van MeDirect kan u dit snel én eenvoudig bekijken.

Meerdere beschermingslagen

Uw veiligheid is onze topprioriteit. Voor bepaalde transacties kan het daarom nodig zijn dat u zich authentiseert en toestemming geeft voor online betalingen. Dit gebeurt via tweestapsverificatie in de app en/of aan de hand van uw wachtwoord en een sms met een eenmalig wachtwoord. Dagelijkse, wekelijkse én maandelijkse limieten op bedragen die klanten kunnen opnemen en uitgeven, worden ook gebruikt om hen beter te beschermen.

Actie ondernemen

Wat in geval van gestolen of verloren kaart? Of wanneer u denkt dat de beveiliging van uw kaart in gevaar is? Bel bij de minste twijfel onmiddellijk naar +356 2557 440 of contacteer ons team via de MeDirect-app of ons online banking platform. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller de bank de kaart kan blokkeren en het risico op verlies minimaliseert. Vermijd het gebruik van e-mail om de bank op de hoogte te brengen, omdat dit mogelijk niet onmiddellijk opgepikt wordt.

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op vlak van cyberbeveiliging? Klik op de afbeelding hieronder en u wordt doorgestuurd naar onze algemene webpagina over cyberbeveiliging met tips over hoe u uw online cyberbeveiliging kan verbeteren.

Alle nieuwsartikels

Money muling: een toenemend fenomeen 

Bron: MeDirect Criminelen worden steeds vindingrijker als het gaat om het witwassen van de opbrengsten van hun illegale activiteiten en twijfelen niet om derde partijen