Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Als de deur van een spaarbank sluit, opent een andere

Bron: Geschreven door Michiel Schurmans, marketing- en productverantwoordelijke bij MeDirect.

U zoekt een nieuw onderkomen voor uw geld? MeDirect zorgt voor onderdak.

U komt al van een bank met aantrekkelijke rentes? En nu bent u (noodgedwongen) op zoek naar een nieuwe spaarbank die ook hogere rentes biedt dan de wettelijke 0,11%? 

Heel wat (groot)banken bevinden zich in woelige rentewateren en bij uitbreiding komt de hele financiële sector voor uitdagingen te staan. De coronacrisis, initieel een gezondheidscrisis, tastte ook de gezondheid van de banken aan en deed de economie niet veel goeds. Vervolgens besloot de Europese Centrale Bank (ECB) een noodplan op poten te zetten. Hierdoor steeg de inflatie. Dit heeft bijgevolg een effect op de spaarrente: de komende jaren zal die nog laag blijven volgens de ECB. Hoe dat komt en wat dit concreet betekent, leest u in ons blogartikel.

Evenwel blijft het spaarboekje populair onder de Belgen. In het jaarverslag van de Nationale Bank van België blijkt dat de Belgische spaarder in totaal 23 miljard euro meer heeft bijeen gespaard in 2020 dan in andere jaren. Daar zit natuurlijk de coronacrisis grotendeels voor tussen aangezien vorig jaar veel minder werd uitgegegeven. Toch kan het goed zijn om wat spaargeld opzij te zetten voor bijvoorbeeld onverwacht grote kosten die zich kunnen voordoen of u wilt een woning kopen of een mooie grote reis plannen.  

Om aantrekkelijk te kunnen sparen, is een spaarrekening met aantrekkelijke rente dus de boodschap. En als het na Rabobank een uitdaging is om een nieuwe spaarbank te vinden die aantrekkelijke rentes aanbiedt, dan kan verder gekeken worden dan de grootbank als alternatief.

MeDirect zorgt voor uw spaargeld

Wie is MeDirect en wat maakt bankieren bij ons zo aantrekkelijk?

Een Belgische bank die eenvoudige, competitieve en kwaliteitsvolle spaar- en beleggingsproducten aanbiedt zonder onnodige kosten en in alle transparantie. Waarom zonder onnodige kosten? MeDirect is een online bank zonder kantorennetwerk waardoor we de kosten laag kunnen houden en onze klanten meer kunnen bieden. Ondertussen zijn al meer dan 55.000 Belgen overtuigd om bij MeDirect te sparen en te beleggen. Klant worden gaat overigens snel en gemakkelijk in een paar clicks en enkele minuten. Hoe zo? Dankzij de samenwerking met itsme®.

Wij bieden verschillende manieren aan om uw geld te doen opbrengen en beheren via ons moderne en gebruiksvriendelijke online banking platform. Bovendien heeft de klant altijd en overal veilig toegang tot zijn/haar rekening dankzij de MeDirect-app.

Hoe sparen en beleggen bij MeDirect ?

Wij bieden aantrekkelijke rentes aan

Bij MeDirect vindt u nog wel aantrekkelijke voorwaarden om uw geld meer te laten opbrengen. Zo geeft MeDirect tot 6 keer meer rente en kiest u zelf voor een formule op eerder op korte termijn te sparen, dan wel op lange termijn. MeDirect biedt voor iedereen de juiste oplossing. Bekijk hier onze oplossingen.

Wat is er beter dan sparen? Beleggen!

MeDirect biedt de belegger tal van mogelijkheden om meer uit zijn geld te halen. We sommen 4 redenen op waarom u beter vandaag nog dan morgen start met beleggen.

 1. 1. Bouw geleidelijk aan uw kapitaal op uw eigen tempo op.
 2. 2. Beleg automatisch een vast bedrag op een bepaald tijdstip.
 3. 3. Profiteer van koersschommelingen: U koopt meer voor hetzelfde geld als koersen dalen en omgekeerd koopt u minder als koersen hoog noteren.
 4. 4. Ondervind de kracht van kapitalisatie: Hoe langer u uw spaargeld kunt beleggen, des te gunstiger voor het resultaat. Een lager bedrag belegd op jongere leeftijd over een lange periode levert meer op dan een hoger bedrag belegd over een kortere periode later.

  U kan kiezen uit een wereldwijde selectie aan fondsen van 60 gerenommeerde fondsenhuizen zoals BlackRock, M&G, JP Morgan, Templeton, NN, ….

  Belegt u liever via een manier waardoor er op uw persoonlijke financiële maat al een selectie van fondsen klaarstaat? Dan kiest u beter voor een beleggingsplan. In een klik belegt u dan in een gespreide korf van fondsen zodat u geleidelijk aan uw kapitaal opbouwt op uw eigen ritme.

  Om de (beginnende) belegger meer wegwijs te maken binnen de wereld van beurzen en beleggingen, kan onderstaande informatie meer soelaas bieden.

  • – Wat is een beleggingsfonds precies?
  • – Hoe zit het met beleggingskosten?
  • – Hoe beleg ik het best?
  • Periodiek beleggen:

   U belegt automatisch en op regelmatige tijdstippen een vast bedrag. Dit komt op termijn uw gemiddelde rendement ten goede.

   Gespreid beleggen:
   Beleg in een gediversifieerde portefeuille met verschillende activaklassen (aandelen, obligaties) om uw risico’s zo veel mogelijk te spreiden.

Ben u overtuigd van de spaar-en beleggingsproducten die MeDirect u kan aanbieden?
Word nu klant en open een spaarrekening.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Alle nieuwsartikels

Beleg in de wereld van morgen, beleg in megatrends!

Onze wereld verandert voortdurend. Allerlei nieuwigheden spelen in op onze levensstijl en beïnvloeden onze toekomst op een positieve manier. Die nieuwigheden ontwikkelen zich tot megatrends:

Alle nieuwsartikels

Opkomende markten: terug in de gunst? 

Nu de inflatiepiek waarschijnlijk achter ons ligt en de Chinese economie in versneld tempo weer aantrekt, trekken de opkomende markten opnieuw de belangstelling van beleggers.