Tim Rooney

Tim Rooney was tussen juni 2018 en februari 2020 Chief Executive Officer bij Bank Nagelmackers en Anbang Belgium Holding, beide in België.  Daarvoor was hij Chief Operations Officer van Anbang Belgium Holding en bekleedde hij een aantal senior functies op het gebied van hypotheken, risk en banking bij Genworth Mortgage Insurance, Deutsche Bank PBC, General Electric Europe en Citifinancial UK. Tim heeft een BA (Honours) in Politieke Wetenschappen en Economie van de Huddersfield University (UK).

Ramin Fleury

Ramin Fleury vervoegde MeDirect begin 2022. Hij begon zijn carrière in 2000 bij Société Générale voordat hij als management- en strategieconsultant werkte, voornamelijk bij Oliver Wyman. Hij groeide verder tot General Manager van Fortuneo Belgium en daarna Marketing Director van Keytrade Bank. Ook heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Fortuneo in Frankrijk. Ramin heeft een master in het management van de ESCP Business School en een master in de filosofie van de Université Paris-Sorbonne.

Thomas De Boe

Thomas heeft bijna 20 jaar ervaring in de financiële dienstensector. Na het behalen van zijn Master in Business Engineering aan de Solvay Business School, startte hij zijn carrière in hypothecaire leningen. Daarna werd hij project manager bij AXA België waar hij Six Sigma projecten uitvoerde voor verschillende departementen. Thomas werd vervolgens consultant, eerst voor IBM en daarna voor EY, waar hij verschillende projecten uitvoerde voor bijna alle grote banken in België. Als consultant bouwde hij mee aan het nieuwe online hypothecaire kredietaanbod van Keytrade Bank en trad vervolgens in dienst bij Keytrade Bank als Product Manager Kredieten. Zijn rol evolueerde al snel naar Head of Product Management. Thomas vervoegde MeDirect België in november 2021.

Marcel Berkhout

Marcel Berkhout trad in 1994 in dienst bij Royal Dutch Shell en bekleedde diverse technische en financiële functies in Schotland en Londen (VK). In 2000 trad de heer Berkhout in dienst bij de corporate finance divisie van Kempen & Co, een niche investment bank gevestigd in Amsterdam, Nederland. In corporate finance was Marcel betrokken bij diverse M&A- en ECM-transacties, voornamelijk in de energiesector. Na de overname van Kempen & Co door Dexia Bank vervolgde Marcel zijn carrière bij de moederbank Dexia Bank in Brussel in een aantal senior management functies, voornamelijk binnen de corporate banking divisie. In 2011 werd Marcel CFO van Optima Bank, een Belgische instelling met focus op personal/private banking.

Francois Ducuroir

Van 2010 tot 2021 was François Ducuroir lid van de raad van bestuur en managing partner bij Reacfin, het Belgische adviesbureau gespecialiseerd in risicobeheer en actuariële wetenschap. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de teams Group Credit Portfolio Management en Capital Solutions bij BNP Paribas Fortis. Eerder in zijn carrière werkte François in verschillende trading rooms in Brussel, Londen en Nederland. Hij werkte ook als managementconsultant bij McKinsey & Company. François is licentiaat Toegepaste Wiskunde en Toegepaste Economie. Hij doceert Financiën aan de universiteiten van Leuven en Namen in België.

Michal Kwasniak

Michal vervoegde de MeDirect group in 2017. Hij heeft ruim 13 jaar ervaring in de bankensector, onder andere bij HSBC, RBS en MeDirect. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies uitgeoefend in corporate banking, finance, change management, treasury en ALM. Michal is CFA Charterholderen lid van de CFA Society in België en Polen. Hij behaalde een finance master aan de Universiteit van Warschau.

Kim Van de Velden

Kim Van de Velden begon haar carrière als advocaat bij internationale advocatenkantoren. Tevens werkte zij als belastingconsulent bij de Big Four en ze heeft ruim 13 jaar ervaring in het fiscaal en juridisch adviseren en bijstaan van (financiële) ondernemingen. Ze heeft een uitgebreide expertise ontwikkeld in overnames en aqcuisities alsook in geschillenbeslechting en procesvoering.

Ze is licentiaat in de Rechten (LLM) van de Université Libre de Bruxelles (ULB) en ze heeft tevens een Master in Fiscaal Management behaald bij de Solvay Brussels School of Economics & Management. Ze is gastdocent fiscaal recht aan de Louvain School of Management sinds 2020 en praktijkassistente aan de Université Catholique de Louvain (UCL) sinds 2012.

Ze is een geaccrediteerde bedrijfsjurist en lid van het Instituut voor bedrijfsjuristen (IBJ-IJE).

Bruno Ceysens

Bruno Ceysens trad in 2020 in dienst bij MeDirect, maar begon zijn carrière in de financiële sector in 2002 bij Kredietbank Luxembourg (nu Quintet Private Banking) in Monaco als junior portefeuillebeheerder. Vervolgens ging hij in 2004 aan de slag bij Dexia Asset Management (nu Candriam) om vervolgens bij Accenture te werken aan de implementatie van MiFID I in het departement Private Banking van een grote Belgische bank. Na meer dan 3 jaar doorgebracht te hebben in een “wealth management boutique” in Luxemburg (Qualion Finance), vervoegde Bruno Bank Degroof (nu Bank Degroof Petercam) in 2011 als lid van het Compliance Department waar hij een uitgebreide ervaring opdeed in alle domeinen van Compliance terwijl hij een centraal aanspreekpunt was voor de regulatoren. Bruno heeft een diploma economie van de Katholieke Universiteit Leuven, heeft alle drie niveaus van de CFA voltooid en is geslaagd voor het Febelfin Certified Compliance Officer examen.

Marcia De Wachter

Marcia De Wachter bekleedde verschillende functies bij de Nationale Bank van België, waar zij de eerste vrouwelijke vicegouverneur werd. Zij was economisch adviseur van het kabinet van de Belgische Eerste Minister en professor economie aan verschillende universiteiten. Zij is momenteel ook onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder bij LeaseInvest van de Groep Ackermans&vanHaaren. Marcia is oprichter van Brain-at-Trust, een adviesbureau dat C-suite Executives coacht. Zij is stichtend lid van het internationale Women’s Forum for Economy and Society en van Women in Finance. Ze werd bekroond als ‘Uitzonderlijke Vrouw van het Jaar’ door de Belgische regering en als ‘Alumnus van het Jaar’ aan de Universiteit Antwerpen. Ze is een veelgevraagd en gewaardeerd keynote speaker op nationale en internationale fora.

Bart Bronselaer

Bart Bronselaer heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Europese institutionele financiële dienstverlening. Hij begon zijn carrière bij Merrill Lynch International in Londen, waar hij verschillende functies bekleedde, de laatste als hoofd van Debt Capital Markets voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daar had hij de taak om financiële oplossingen te structureren en te verkopen aan diverse cliënten, zoals financiële instellingen, industriële ondernemingen en overheidsinstanties.

In 2003 werd hij onafhankelijk expert in financiële diensten. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van Royal Park Investments, een “bad bank” die werd opgericht na de ineenstorting van Fortis in 2008. In 2012 trad hij toe tot de raad van bestuur van Dexia NV, en Dexia Credit Local waar hij voorzitter is van het Risk Committee en lid van het Audit Committee. Van november 2019 tot mei 2020 was hij Chief Executive Officer en voorzitter van het directiecomité ad interim van Dexia en bestuurder en Chief Executive Officer ad interim van Dexia Crédit Local.

Bart Bronselaer is tevens lid van de raad van bestuur van United Pensions, een internationale oplossing voor werkgevers en pensioenfondsen met als doel hun pensioenadministratie en pensioenvermogen onder één dak te brengen.

Bart Bronselaer is licentiaat in de industriële wetenschappen, licentiaat in de informatiewetenschappen en licentiaat in de bedrijfskunde. Hij nam deel aan het Risk Management in Banking Programme, gehouden aan INSEAD.