Ramin Fleury

Ramin Fleury vervoegde MeDirect begin 2022. Hij begon zijn carrière in 2000 bij Société Générale voordat hij als management- en strategieconsultant werkte, voornamelijk bij Oliver Wyman. Hij groeide verder tot General Manager van Fortuneo Belgium en daarna Marketing Director van Keytrade Bank. Ook heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Fortuneo in Frankrijk. Ramin heeft een master in het management van de ESCP Business School en een master in de filosofie van de Université Paris-Sorbonne.

Tim Rooney

Tim Rooney was tussen juni 2018 en februari 2020 Chief Executive Officer bij Bank Nagelmackers en Anbang Belgium Holding, beide in België.  Daarvoor was hij Chief Operations Officer van Anbang Belgium Holding en bekleedde hij een aantal senior functies op het gebied van hypotheken, risk en banking bij Genworth Mortgage Insurance, Deutsche Bank PBC, General Electric Europe en Citifinancial UK. Tim heeft een BA (Honours) in Politieke Wetenschappen en Economie van de Huddersfield University (UK).

Marcia De Wachter

Marcia De Wachter bekleedde verschillende functies bij de Nationale Bank van België, waar zij de eerste vrouwelijke vicegouverneur werd. Zij was economisch adviseur van het kabinet van de Belgische Eerste Minister en professor economie aan verschillende universiteiten. Zij is momenteel ook onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder bij LeaseInvest van de Groep Ackermans&vanHaaren. Marcia is oprichter van Brain-at-Trust, een adviesbureau dat C-suite Executives coacht. Zij is stichtend lid van het internationale Women’s Forum for Economy and Society en van Women in Finance. Ze werd bekroond als ‘Uitzonderlijke Vrouw van het Jaar’ door de Belgische regering en als ‘Alumnus van het Jaar’ aan de Universiteit Antwerpen. Ze is een veelgevraagd en gewaardeerd keynote speaker op nationale en internationale fora.

Bart Bronselaer

Bart Bronselaer heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Europese institutionele financiële dienstverlening. Hij begon zijn carrière bij Merrill Lynch International in Londen, waar hij verschillende functies bekleedde, de laatste als hoofd van Debt Capital Markets voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daar had hij de taak om financiële oplossingen te structureren en te verkopen aan diverse cliënten, zoals financiële instellingen, industriële ondernemingen en overheidsinstanties.

In 2003 werd hij onafhankelijk expert in financiële diensten. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van Royal Park Investments, een “bad bank” die werd opgericht na de ineenstorting van Fortis in 2008. In 2012 trad hij toe tot de raad van bestuur van Dexia NV, en Dexia Credit Local waar hij voorzitter is van het Risk Committee en lid van het Audit Committee. Van november 2019 tot mei 2020 was hij Chief Executive Officer en voorzitter van het directiecomité ad interim van Dexia en bestuurder en Chief Executive Officer ad interim van Dexia Crédit Local.

Bart Bronselaer is tevens lid van de raad van bestuur van United Pensions, een internationale oplossing voor werkgevers en pensioenfondsen met als doel hun pensioenadministratie en pensioenvermogen onder één dak te brengen.

Bart Bronselaer is licentiaat in de industriële wetenschappen, licentiaat in de informatiewetenschappen en licentiaat in de bedrijfskunde. Hij nam deel aan het Risk Management in Banking Programme, gehouden aan INSEAD.

Michael Adrian Bussey

Michael Bussey trad in 1980 in dienst bij HSBC als internationaal leidinggevende en heeft meer dan twintig jaar als expat doorgebracht in diverse leidinggevende functies. In die periode woonde en werkte hij in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Zijn laatste functie bij HSBC was CEO HSBC Private Banking EMEA. Vanaf 2001 besloot Michael in het VK te blijven en zich te specialiseren in Private Banking en Wealth Management. Na een korte periode bij Schroders werd hij benoemd tot CEO Private Banking and Trust bij NM Rothschild. Zijn laatste uitvoerende functie was als CEO van Arbuthnot Latham & Co. In 2011 begon Michael zijn “portfolio”-carrière als voorzitter van UK Wealth Management, een in Leeds gevestigde IFA die eigendom was van Duke Street Capital. Een succesvolle exit werd bereikt in 2014 door middel van een trade sale. Hij is voorzitter van Gentoo Genie Ltd, een prijswinnend FCA-gereguleerd bedrijf dat een nieuwe financieringsstructuur heeft gecreëerd voor starters op de huizenmarkt, en voorzitter en niet-uitvoerend bestuurder van Credit Suisse (UK) Ltd, waar hij ook voorzitter is van de Remuneratie- en Benoemingscommissie.

John Zarb

John Zarb stapte eind 2014 op als partner bij PwC, na een carrière van meer dan 40 jaar binnen de audit- en adviespraktijk van het bedrijf. Hij is voormalig voorzitter van het Malta Institute of Accountants en heeft een aantal jaren zitting gehad in de Accountancy Board en als Maltese vertegenwoordiger in de EU Accounting Regulatory Committee. John is momenteel voorzitter van PG plc, bestuurslid en voorzitter van het auditcomité van Tumas Investments plc en bestuurder van Foster Clark Products Limited. Hij is toegetreden tot de raad van bestuur van MeDirect als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder.

Marcel Berkhout

Marcel Berkhout trad in 1994 in dienst bij Royal Dutch Shell en bekleedde diverse technische en financiële functies in Schotland en Londen (VK). In 2000 trad de heer Berkhout in dienst bij de corporate finance divisie van Kempen & Co, een niche investment bank gevestigd in Amsterdam, Nederland. In corporate finance was Marcel betrokken bij diverse M&A- en ECM-transacties, voornamelijk in de energiesector. Na de overname van Kempen & Co door Dexia Bank vervolgde Marcel zijn carrière bij de moederbank Dexia Bank in Brussel in een aantal senior management functies, voornamelijk binnen de corporate banking divisie. In 2011 werd Marcel CFO van Optima Bank, een Belgische instelling met focus op personal/private banking.

Tim Rooney

Tim Rooney was tussen juni 2018 en februari 2020 Chief Executive Officer bij Bank Nagelmackers en Anbang Belgium Holding, beide in België.  Daarvoor was hij Chief Operations Officer van Anbang Belgium Holding en bekleedde hij een aantal senior functies op het gebied van hypotheken, risk en banking bij Genworth Mortgage Insurance, Deutsche Bank PBC, General Electric Europe en Citifinancial UK. Tim heeft een BA (Honours) in Politieke Wetenschappen en Economie van de Huddersfield University (UK).

Steven De Backer

Steven De Backer vervoegde MeDirect in juni 2022. Hiervoor was hij Head of Communication and Activation bij Keytrade Bank. Hij begon zijn marketingcarrière in de FMCG-sector bij Unilever en Alken-Maes. Vervolgens heeft hij zijn marketingervaring uitgebreid met een commerciële rol als Key Account Manager bij De Persgroep. Steven heeft naast een master in de Rechten aan de Universiteit Gent ook een MBA behaald aan de Vlerick Management School.

Thomas De Boe

Thomas heeft bijna 20 jaar ervaring in de financiële dienstensector. Na het behalen van zijn Master in Business Engineering aan de Solvay Business School, startte hij zijn carrière in hypothecaire leningen. Daarna werd hij project manager bij AXA België waar hij Six Sigma projecten uitvoerde voor verschillende departementen. Thomas werd vervolgens consultant, eerst voor IBM en daarna voor EY, waar hij verschillende projecten uitvoerde voor bijna alle grote banken in België. Als consultant bouwde hij mee aan het nieuwe online hypothecaire kredietaanbod van Keytrade Bank en trad vervolgens in dienst bij Keytrade Bank als Product Manager Kredieten. Zijn rol evolueerde al snel naar Head of Product Management. Thomas vervoegde MeDirect België in november 2021.