Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

In gesprek met de winnaar van de MeDirect.be prijs (Beursrally ‘21/’22)

Bron: geschreven door Charlotte Meneve, content marketing specialist bij MeDirect

De jaarlijkse beleggerswedstrijd van De Tijd/L’Echo de Beursrally (eind november ’21 tot eind januari ’22) kent zijn grote winnaars in de 3 categorieën “Algemeen klassement”, “Fondsenklassement” (beter bekend als de MeDirect.be prijs) en “Studentenklassement”. Afgelopen woensdag 16 maart kregen ze hun prijzen officieel overhandigd op de Closing Bell slotceremonie, die naar goede gewoonte plaatsvond op Euronext. Deze Beursrally-editie was een eerder uitdagende voor de 30.000 deelnemers. De beurzen vertoonden namelijk in de laatste weken van de wedstrijd al tekenen van volatiliteit door de toen hoogoplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Meer informatie over dit conflict en de gevolgen voor de beurzen vind je in ons maandelijks inzicht van januari.

Op de slotceremonie hebben we de winnaar van de MeDirect.be prijs, student handelsingenieur Simon Gevaert (23), kunnen strikken voor een interview.

Dag Simon, graag willen we van je weten waarom je hebt besloten om mee te doen aan De Beursrally.

“Vorig jaar heb ik voor de eerste keer deelgenomen met een paar vrienden die ook geïnteresseerd zijn in de financiële markten. We vonden dat toen wel leuk dus wou ik dit jaar ook weer deelnemen. Ik was trouwens ook aanwezig op Finance Avenue, een soort van kleine De Beursrally-editie.”

Wat was je beleggingsstrategie doorheen de wedstrijd?

“Ik was eerst begonnen met handelen in aandelen. Maar zoals iedereen wel weet, zijn aandelen in het begin redelijk fel gezakt en had ik daardoor direct wat risico’s genomen. Daarom dat ik meteen daarna ben beginnen te focussen op de beleggingsfondsen. De kosten waren daar laag. Ook heb ik in de ochtend gekeken naar de futures* en daarmee een beetje rekening gehouden. Zo kon ik beter voorspellen hoe de komende dagen er konden uitzien.”

Vertel ons meer hoe je de beurs hebt kunnen voorspellen en opvolgen?

“Ik heb ook rekening gehouden met de bijeenkomsten over de rentes van zowel de ECB (Europese Centrale Bank) als de Fed (Amerikaanse Centrale Bank) die tijdens De Beursrally plaatsvonden. Ook heb ik de goede beursdagen die de Verenigde Staten kenden in de gaten gehouden. Ik wist dat wanneer de Japanse beurs de dag erna moest openen, die waarschijnlijk ook een goede dag zou kunnen hebben. Ik heb hierop ingespeeld door dan Japanse fondsen te kopen. Of een Europees fonds, anticiperend op de positieve trend.”   

Wat heb je allemaal geleerd na je deelname aan deze Beursrally-editie?

“Door gewoon veel bezig te zijn met beleggen werd ik er beter in. En alle nieuwe situaties bracht ik altijd in verband met de rente, want ik weet dat alles daarop reageert. Ook de beursinformatie die in De Tijd verschijnt heeft bijgedragen tot meer kennis in beleggen. Dat neem ik mee voor later. En meer algemeen nog: hoe langer je op de beurs blijft, hoe meer je erover leert en er over te weten komt.”

“Hoe langer je op de beurs blijft, hoe meer je erover leert en er over te weten komt.”

Simon Gevaert

Was je hiervoor al zelf aan het beleggen op de beurs? Zo ja, wat neem je dan van je deelname aan De Beursrally mee?

“Ja ik beleg ook al op de beurs. Deze beleggerswedstrijd liep maar drie maanden dus daar heb ik een beetje meer risico genomen terwijl ik dat anders niet zou doen. Ik neem nu vooral rustig de tijd om langzaamaan op te bouwen met vooral fondsen en in iets mindere mate aandelen ook. Ik kijk vooral op de lange termijn.”

“Deze beleggerswedstrijd liep maar drie maanden dus daar heb ik een beetje meer risico genomen terwijl ik dat anders niet zou doen.”

Simon Gevaert

Simon, we bedanken je voor het interview en we wensen je proficiat met de welverdiende MeDirect.be prijs!

Ook willen we van de gelegenheid gebruikmaken om de winnaar van het studentenklassement Sieglinde Heerde en de winnaar in het algemeen klassement, Daniel Matthys, te feliciteren met hun overwinning. Lees het succesverhaal van Daniel.

*Een future is een vast termijncontract waarbij de koper en verkoper een vooraf bepaalde prijs voor een beleggingsinstrument zoals aandelen of obligaties afspreken voor in de toekomst.Beleggen brengt een risico van kapitaalverlies met zich mee.

Beleggen brengt een risico van kapitaalverlies met zich mee.

Alle nieuwsartikels

Zo herkent u verdachte sms’en of mails

Bron: MeDirect Een verdachte sms of mail ontvangen? Grote kans dat het om social engineering gaat: een steeds meer voorkomende techniek die cybercriminelen gebruiken om