Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Fundsmith, nieuw gerenommeerd fondsenhuis bij MeDirect

Bron: MeDirect 27/06/19

We breiden ons fondsenaanbod verder uit en voegen Fundsmith toe. Hiermee is MeDirect de eerste om de fondsen van dit gerenommeerde fondsenhuis te verdelen in België. Mede-oprichter en beheerder Terry Smith heeft al een lange staat van dienst en werd in 2018 nog bekroond met de Morningstar Award ‘European Fund Manager of the Year’.

MeDirect is vooral onder beleggers gekend voor het uitgebreide aanbod aan fondsen zonder instap- en uitstapkosten. We kiezen er bewust voor geen eigen huisfondsen aan te bieden en geven onze klanten toegang tot beleggingsfondsen van 60 gerenommeerde huizen zoals Blackrock, Fidelity, Invesco, Robeco, M&G… U kunt zo bij MeDirect kiezen uit een wereldwijde selectie van meer dan 500 beleggingsfondsen.

Philippe Delva, CEO van MeDirect: “Met de introductie van Fundsmith aan het beleggingsaanbod van MeDirect, brengen we een nieuwe fondsbeheerder naar België. De gedisciplineerde en consistente aanpak van oprichter en beheerder Terry Smith die richt op kwaliteitsaandelen en een buy and hold strategie, heeft zich reeds bewezen. Niet voor niets werd beheerder Terry Smith verkozen tot European Fund Manager of the Year.”

Ook voor Fundsmith geen instap- en uitstapkosten

Ook voor dit fondsenhuis hebben we de instapkosten op nul kunnen zetten, net zoals bij de 97% andere fondsen in onze selectie. Andere financiële spelers rekenen al snel 1% tot 3% instapkosten aan om in fondsen te beleggen. Bovendien beschikken onze klanten over een gratis beleggingsrekening en rekenen we geen bewaarloon aan.
Hoe wordt MeDirect dan vergoed? De beheersvergoeding van de fondsbeheerders betaalt u wel, zoals bij alle fondsen, ongeacht via welke bank of broker u ze aanschaft. MeDirect wordt vergoed doordat de fondsenbeheerders een deel van hun beheersvergoeding aan de bank afstaat. En dat is voor ons voldoende.

Beheerteam

Terry Smith

Mede-oprichter van Fundsmith Terry Smith startte zijn carrière in 1974 bij Barclays Bank waar hij werkte tot 1983. Daarna ging hij aan de slag als effectenmakelaar bij W Greenwell & Co en behoorde hij tot de beste bankanalisten in Londen van 1984-1989. In 1990 kwam hij aan het hoofd te staan van UK Company Research bij UBS Philips & Drew, een positie waarvan hij werd ontslagen in 1992 ten gevolge van de publicatie van zijn bestverkopende boek ‘Accounting for Growth’. Als CEO van Collins Stewart leidde hij de management buyout van het bedrijf dat later een notering kreeg aan de London Stock Exchange. Als CEO van Tullett Prebon was hij adviseur van het pensioenfonds van het bedrijf waarbij hij de beleggingsprincipes huldigde die later de basis vormden voor Fundsmith.


Julian Robins

Smith krijgt ondersteuning van Julian Robins. Robins werkt sinds 1984 in de beleggingswereld en gedurende 9 jaar was hij bankanalist in Londen, alvorens over te stappen naar BZW in New York in 1993. Hij zette in 1999 een kantoor in New York op voor Collins Stewart en vertrok daar in 2009 om in 2010 samen met Smith het nieuwe Fundsmith op te zetten. Hij woont nog altijd in de Verenigde Staten en werkt nauw samen met Smith bij het beheer van het fonds.


Beleggingsproces

De beheerders van Fundsmith hebben als doel om aandelen in kwaliteitsbedrijven aan te kopen en vast te houden om ze geleidelijk en continu in waarde te laten stijgen. Fundsmith hanteert strenge beleggingscriteria om er voor te zorgen dat het belegt in:

  • Bedrijven van hoge kwaliteit die een bovengemiddeld cash rendement op het operationeel kapitaal hebben;
  • Bedrijven met een sterk concurrentieel voordeel dat moeilijk gekopieerd kan worden;
  • Bedrijven die geen significante financiële leverage vereisen om rendement te realiseren;
  • Bedrijven met een hoge mate van groeizekerheid door het herinvesteren van hun kasstromen in hun activiteiten om te kunnen groeien;
  • Bedrijven die bestand zijn tegen verandering, met name technologische innovatie;
  • Bedrijven waarvan de waardering als aantrekkelijk wordt beschouwd

Via de fondsenzoeker van MeDirect.be vindt u de gedetailleerde rapporten van de Fundsmith beleggingsfondsen, met informatie over samenstelling, prestaties, kosten en fiscaliteit van elk fonds. Die zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor beleggers die geen klant zijn bij MeDirect. We vinden het belangrijk dat beleggers bij de evaluatie van hun fondsen over alle benodigde informatie beschikken om een weloverwogen keuze te kunnen maken. 

Daarnaast kunt u voor eventuele verdere informatie ook terecht op de website van Fundsmith zelf: https://www.fundsmith.co.uk/ 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Beleggen

‘Megatrends doorstaan de waan van de dag’

Bron: MeDirect Bedrijven met innovatieve oplossingen voor de structurele uitdagingen van de toekomst zullen op de lange termijn een bovengemiddelde groei, omzet en winst realiseren.

Alle nieuwsartikels

Alles wat je al wilde weten over ETF’s

Bron: Gilles Coens, beleggingsexpert bij MeDirect Aandelen, obligaties en beleggingsfondsen zijn beleggingsproducten die we allemaal kennen. ETF’s zijn misschien iets minder bekend. Toch wordt dit