Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

MeDirect beheer levert opnieuw solide rendementen in 2016

MeDirect, 26/01/2017

Het voorbije jaar leverde een butorendement op tussen de 3,06% voor het Defensief profiel en 5,12% voor het Dynamisch profiel.

Uitgezonderd het defensieve profiel, presteerden de portefeuilles iets minder goed dan in 2015. Maar dat is niet verwonderlijk gezien het toch wel opmerkelijke jaar voor de financiële markten. Zo was er het afgelopen jaar veel aandacht voor de politieke agenda: het Britse referendum over het vertrek uit de Europese Unie, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het Italiaans grondwettelijk referendum.


Startdatum
Einddatum
1 jaar
1-jan-16
31-dec-16
3 jaar
1-jan-14
31-dec-16
5 jaar
1-jan-12
31-dec-16
10 jaar
1-jan-07
31-dec-16
 
Defensief +3,06% +5,06% +5,99% +4,87%
Behoudend +3,52% +6,42% +7,37% +4,81%
Evenwichtig +5,18% +7,76% +9,29% +5,80%
Groei +5,00% +8,32% +10,29% +5,97%
Dynamisch +5,12% +8,59% +10,99% +5,88%

*Bovenstaande tabel vermeldt de brutorendementen (exclusief beheersvergoeding (tussen 0,30% en max. 0,61%) en eventuele taksen. Buiten de beheersvergoeding zijn er geen andere kosten (geen instap–, uitstap- of transactiekosten) die MeDirect Bank aanrekent. Opgelet, in het verleden behaalde resultaten zijn geen betrouwbare indicator voor toekomstige prestaties.

Wat de prestaties van de vermogensbeheerportefeuilles betreft, was 2016 een gemengd jaar. Postief was dat de portefeuilles het goed deden ten opzichte van de brede Europese aandelenmarkten en obligatiemarkten. De MSCI Europe bijvoorbeeld behaalde 2,6% rendement en de Bloomberg Barclays Euro Aggregate Bond index 3,3%.

Als we echter vergelijken met de wereldwijde benchmarks, waar de prestaties van Amerikaanse activa domineren, deden de portefeuilles het minder goed. In tegenstelling tot hun benchmarks zijn onze portefeuilles minder blootgesteld aan Amerikaanse aandelen. Dit is een langetermijnstrategie gedreven door waardering. Naar onze mening is de Amerikaanse aandelenmarkt te duur in vergelijking met andere aandelenmarkten en we zijn bereid om geduldig te zijn.

Het eindresultaat van het voorbije jaar is echter opnieuw positief en draagt bij tot het behalen van gezonde langetermijnrendementen waarop het beheer van MeDirect gericht is. MeDirect bewijst met zijn knappe historische prestaties ook dezelfde, en in vele gevallen betere, kwalitatieve rendementen te kunnen voorleggen als het traditionele vermogensbeheer. Alleen kan dit bij Online Vermogensbeheer aan een fractie van de kost van het traditionele vermogensbeheer, waardoor MeDirect klanten meer rendement overhouden.

Sterke groei aantal vermogensbeheerklanten

Online vermogensbeheer kent een serieuze opmars in België. Dit zien we ook bij MeDirect waar zowel het aantal klanten (+128%) als het vermogen onder beheer (+122%) spectaculair stegen het voorbije jaar. Gezien de lage spaarrente, sterk beïnvloed door de rentepolitiek van de ECB, beseffen meer en meer Belgen dat sparen alleen niet meer voldoende is en dat het belangrijk is om een deel van dat spaargeld te beleggen op lange termijn.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Alle nieuwsartikels

Beleg in de wereld van morgen, beleg in megatrends!

Onze wereld verandert voortdurend. Allerlei nieuwigheden spelen in op onze levensstijl en beïnvloeden onze toekomst op een positieve manier. Die nieuwigheden ontwikkelen zich tot megatrends:

Alle nieuwsartikels

Opkomende markten: terug in de gunst? ´┐╝

Nu de inflatiepiek waarschijnlijk achter ons ligt en de Chinese economie in versneld tempo weer aantrekt, trekken de opkomende markten opnieuw de belangstelling van beleggers.