MeDirect Webinar

My Knowledge, My Choices

In samenwerking met fondsenhuizen en een gerenommeerde geldexpert, organiseert MeDirect verschillende webinars gericht op beleggen.

Wanneer? 25 oktober 2023 om 20 uur

Is het nog nodig om te beleggen als de spaarrentes stijgen?

De spaarrente stijgt en uw spaarboekje brengt eindelijk meer op. Is beleggen nog interessant in tijden van stijgende spaarrentes? Of toch niet? Deze vragen zetten niet enkel aan tot nadenken, maar ook tot actie.

Afspraak op woensdag 25 oktober om 20 u tijdens onze webinar! Samen met Pascal Paepen, gerenommeerd financieel expert, en twee fondshuizen bespreken we dit onderwerp: Steven Steyaert voor Goldman Sachs Asset Management en Sven Verstraete voor Robeco.

Vorige sessies

MeDirect sessie : 28 februari 2024

Vooruitzichten voor 2024 – opportuniteiten en uitdagingen

In dit webinar blikken we terug op de gebeurtenissen van 2023 en de financiële markten. Wat is belangrijk om te onthouden en welke lessen kunnen we eruit leren?

In samenwerking met

MeDirect sessie : 25 oktober 2023

Is het nog nodig om te beleggen als de spaarrentes stijgen?

De spaarrente stijgt en uw spaarboekje brengt eindelijk meer op. Is beleggen nog interessant in tijden van stijgende spaarrentes? Of toch niet? Deze vragen zetten niet enkel aan tot nadenken, maar ook tot actie.

In samenwerking met

MeDirect sessie : 11 mei 2023 

Ontdek hoe te beleggen in ETF's

Heeft u altijd al willen beleggen in ETF’s maar weet u niet hoe te beginnen? U belegt al in ETF’s maar wenst toch uw kennis te verbreden? Ons webinar is voor u gemaakt! U ontdekt volgende thema’s tijdens het event: Wat zijn ETF’s, wat zijn de verschillende types ETF’s, wat zijn de voordelen ervan en hoe deze te gebruiken als beleggingsinstrument.

In samenwerking met

MeDirect sessie : 24 januari 2023 

Vooruitzichten voor 2023 – opportuniteiten en uitdagingen

In dit webinar blikken we terug op de gebeurtenissen van 2022 wat betreft de financiële markten. Wat moeten we onthouden en wat zijn de lessen die we moeten leren? Daarna gingen we in op de vooruitzichten, opportuniteiten en uitdagingen voor 2023. Wat zijn de verwachtingen van de markten? Welke zijn de gevolgen van inflatie? Hoe zullen de centrale banken reageren?

In samenwerking met

MeDirect sessie #4 : 24 november 2022

Duurzaam beleggen: meer dan een trend

Het behoud van onze planeet is op de dag van vandaag een kritieke kwestie. Dit geldt ook voor uw beleggingen. Hoe kunt u beleggen met het behoud van onze planeet in uw achterhoofd? Met welke elementen moet u rekening houden om duurzaam te beleggen? Gaat duurzaam beleggen alleen over het milieu of zijn er nog andere aspecten waarmee er rekening moet worden gehouden?

In samenwerking met

MeDirect sessie #3 : september 2022

Hoe uw portefeuille diversifiëren?

“Leg niet al uw eieren in één mand.“ Dit is ook van toepassing op uw beleggingen. Wenst u meer te weten komen over de principes van diversificatie? In samenwerking met de fondsenhuizen Degroof Petercam, M&G en Flossbach von Storch spreken we over de te volgen principes van essentiële allocatie zodat u gediversifieerd kan beleggen.

In samenwerking met

MeDirect sessie #2 : april 2022

Grote kansrijke trends voor de komende jaren

Bent u geïnteresseerd om te beleggen in tendensen van de toekomst? In samenwerking met de fondsenhuizen Fidelity, Franklin Templeton en Pictet bespreken we de verschillende tendensen waarin u kan beleggen voor de komende jaren.

In samenwerking met

MeDirect uitzonderlijke sessie : maart 2022 

Oekraïne - Hoe navigeer je door deze crisis?

 Het conflict in Oekraïne staat al enkele dagen centraal in het nieuws en onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de vele slachtoffers. De beurzen reageren en de onzekerheid voor beleggers neemt toe. Bij MeDirect vinden we het belangrijk om transparant te communiceren. Daarom laten we u niet alleen achter om deze crisis het hoofd te bieden. 

MeDirect sessie #1 : januari 2022 

Vooruitzichten voor 2022 – opportuniteiten en uitdagingen

 Hebt u onze eerste meinvest-sessie niet kunnen bijwonen of wilt u ze gewoonweg herbekijken? Geen paniek, herbekijk de sessie hieronder. Pascal Paepen, Vincent Juvyns (J.P. Morgan Asset Management), Olivier Pauwels (BlackRock) en Wim Nagler (Schroders) geven hun inzichten over de vooruitzichten en opportuniteiten op de markt anno 2022.

In samenwerking met

De sprekers zijn zelf – persoonlijk of namens hun werkgever – verantwoordelijk voor de meningen die zij tijdens de presentatie uiten. Deze meningen kunnen geenszins worden beschouwd als een investerings-, juridisch, of fiscaal advies die door MeDirect Bank NV zou worden verstrekt. MeDirect Bank NV biedt geenszins enige waarborgen over de inhoud en de nauwkeurigheid van deze presentatie.