Het is niet mogelijk om een persoonlijke rekening om te zetten naar een gemeenschappelijke rekening. Als bestaande klant, kunt u een nieuwe gezamenlijke rekening openen met een bestaande of nieuwe MeDirect klant. Uw mederekeninghouder dient eerst een persoonlijke MeDirect rekening te openen zodat ook hij of zij ook over inloggegevens beschikt en ook over een persoonlijke MeDirect Geldrekening beschikt. Nadat deze persoonlijke rekening is geactiveerd, kunt u of uw mederekeninghouder via de beveiligde website een gezamenlijke rekening aanvragen via ‘Open een rekening’. U dient deze nieuwe aanvraag beiden elektronisch te ondertekenen via de beveiligde website. U logt dus beiden afzonderlijk in met uw persoonlijke veiligheidsgegevens om uw nieuwe gemeenschappelijke rekening te activeren.

  • Geld- en spaartegoeden kunt u zelf overschrijven naar deze nieuwe gemeenschappelijke rekening.
  • Voor de ME1, ME3, ME6 en ME12 spaarrekening moet de normale opzegperiode gerespecteerd worden. Voor het overzetten van tegoeden van uw ME1, ME3, ME6 en ME12 kunt u zelf online een instructie geven.
  • Termijnrekeningen kunnen niet voor de vervaldatum overgebracht worden. Eens de termijnrekening is vervallen kunt u zelf online de tegoeden overzetten naar een rekening naar keuze.
  • Als u effecten van uw effectenrekening wenst over te dragen kunt u ons een beveiligd bericht versturen met de instructie.
  • Fondsen van modelportefeuilles kunnen enkel overgebracht worden, indien er een gemeenschappelijke modelportefeuille bestaat. Beschikt u hier nog niet over, dient u eerst een nieuwe gemeenschappelijke modelportefeuille te openen. Om de fondsen van uw persoonlijke modelportefeuille vervolgens over te dragen naar de nieuwe gemeenschappelijke modelportefeuille, kunt u ons een beveiligd bericht versturen.
  • Vermogensbeheerportefeuilles kunnen helaas niet worden overgedragen naar een rekening op 2 namen. Deze portefeuille is gebaseerd op een individueel beleggersprofiel.