Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

MeDirect vernieuwt voor een betere klantervaring

Bron: Charlotte Meneve, content marketing specialist bij MeDirect

MeDirect onthult haar nieuwe identiteit: de spaar – en beleggingsbank is voortaan een wealth tech. Ze maakt gebruik van geavanceerde technologieën om een financiële superapp te ontwikkelen die integrale oplossingen biedt voor de financiële behoeften van klanten, op een manier die het best bij hen past. Deze nieuwe identiteit gaat gepaard met een nieuw en modern logo met een frisse look en feel. Al deze veranderingen vragen om verduidelijking. Daarom hadden we een interview met onze CEO, Tim Rooney.

1. Hallo Tim. Onze bank heeft een volledige transformatie ondergaan. Wat is er juist veranderd?   

De hele transformatie is over verschillende kanalen te zien: onze app, website en ook social media. Je merkt meteen het nieuwe logo met de frisse, moderne look and feel. Klanten zullen hun financiële oplossingen vinden via een overzichtelijke gebruiksvriendelijke website en app.

“Klanten zullen hun financiële oplossingen vinden via een overzichtelijke gebruiksvriendelijke website en app.”

2. Waar komt deze evolutie vandaan en wat betekent die voor onze klanten?

Deze transformatie past in onze visie waarin we willen evolueren van een spaar- en beleggingsbank naar een wealth tech. Deze nieuwe identiteit gaat gepaard met een nieuwe visie: beleggen moet gemakkelijker en toegankelijker worden voor iedereen. Want wat we altijd al gedaan hebben en ook altijd zullen doen, is luisteren naar wat onze klanten nodig hebben. Zo hebben we ontdekt dat er iets miste op de Belgische beleggingsmarkt. Voor sommigen is het namelijk vrij moeilijk om eenvoudig te beleggen wanneer ze naar een traditionele bank gaan. Daarom dat ze bij ons terecht kunnen voor simpel, snel en toegankelijk beleggen.

“Voor sommigen is het namelijk vrij moeilijk om te beleggen wanneer ze naar een traditionele bank gaan. Daarom dat ze bij ons terecht kunnen voor simpel, snel en toegankelijk beleggen.”

En daar komt onze heel gebruiksvriendelijke financiële super app met een geavanceerd beleggingsplatform bij kijken. Met de app kunnen onze klanten beter hun weg te vinden in de brede waaier van beleggingen en kunnen ze bovendien gemakkelijker actief beleggen via deze app. Maar daarnaast blijven onze aantrekkelijke tarieven en lage startbudgetten om te beleggen, een belangrijk deel uitmaken van ons algemene aanbod.

3. Hoe is deze evolutie tot stand gekomen?

State-of-the-art technologie stelt ons in staat om het beste van diensten van derden aan te bieden om ons aanbod te verrijken. Denk maar aan ItsMe; dankzij ons partnerschap is het nu mogelijk om in enkele minuten klant te worden bij MeDirect. Bovendien stelt deze technologie je in staat om al je financiën te beheren via de aangeboden diensten op één enkel beleggingsplatform, onze financiële superapp. Zo heb je jouw beleggingen altijd binnen handbereik.

“Bovendien stelt deze technologie je in staat om al je financiën te beheren via de aangeboden diensten op één enkel beleggingsplatform, onze financiële superapp.

Wij hebben deze technologische droom kunnen verwezenlijken met de hulp van ons getalenteerd IT-team en met ons partnerschap met vermogensbeheerders en softwarebedrijven. Wij streven er ook naar om onze superapp voortdurend bij te werken om onze klanten betere en gepersonaliseerde financiële oplossingen te kunnen bieden.

4. Wat betekent dit voor de toekomst van MeDirect?

Klanten kunnen dus al via onze financiële superapp en beleggingsplatform beleggen. Maar onze ambitie is om beleggen voor iedereen mogelijk te maken. Onze beschikbare producten en diensten zijn een stap richting die nieuwe ambitie.

Maar verwacht je in de komende maanden nog aan nieuwe financiële producten en diensten die ons al grote aanbod zullen vervolledigen. Met diensten bedoelen we digitaal beleggen en een vernieuwd systeem voor discretionair beheer. Onze klanten kunnen dit nog altijd combineren met hun dagelijkse bankbeheer.

“Maar verwacht je in de komende maanden nog aan nieuwe financiële producten en diensten die ons al grote aanbod zullen vervolledigen.”

Ok Tim, bedankt voor je tijd en uitleg!

Het nieuwe MeDirect in een notendop:

  • We transformeren van een spaar– en beleggingsbank naar een wealth tech.
  • Je beheert je geld simpel en snel via de superapp.
  • Je belegt aan aantrekkelijke tarieven en kan al starten met een klein bedrag.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Alle nieuwsartikels

Sluiten we 2022 met een rally?

Bron: Geschreven door Gilles Coens, beleggingsexpert bij MeDirect 2022, een woelig beursjaar 2022 loopt op zijn einde, we zijn nog een aantal weken verwijderd van