MeDirect optimaliseert zijn lange termijn-financiering in de nieuwe rente-omgeving – Succesvol afsluiten van Bastion 2022-1 NHG RMBS

 

Op 29 November sloot MeDirect Bastion 2022-1 NHG af. Dit is MeDirects 3 securitisatie gebaseerd op Nederlandse residentiële hypotheken ondersteund door een portfolio van Nederlandse NHG hypotheekleningen van uitstekende kwaliteit. De transactie werd begeleid door ABN Amro naast mede begeleidende bank Rabobank. €369m Class A1 notes werden voor verkoop ingeleid op de institutionele markt. €108m A2 notes werden aangehouden. Deze laatste creëeren een solide financieringsbasis voor onvoorziene omstandigheden. De innovatieve kapitaalstructuur met een mix van floating en fixed notes staat MeDirect toe zijn financiering in deze omgeving van aangepaste interesten te optimaliseren.

 

Deze transactie onderstreept de kwaliteit van MeDirects securitisatie-programma en het vertrouwen van de financiële markten in onze aanpak. Dit was de eerste en enige transactie van zijn soort in de tweede helft van 2022. Doorgevoerd op een moeilijke en onzekere markt die sterk beïnvloed wordt door de effecten van de oorlog in Oekraïne.

 

De Class A1 notes werden op de markt gebracht met een aantrekkelijke korting en kregen een AAA (DRBS) en AAA (Fitch) rating.