Uw geld in veilige handen

Vertrouwen is belangrijk wanneer we met het spaargeld van klanten omgaan. Vandaar hebben we resoluut gekozen vanaf de eerste dag om in België lokaal actief te zijn. Eerst als bijkantoor en nu, 2 jaar later als zelfstandige Belgische bank met een eigen balans en een eigen kapitaal. Spaargelden bij MeDirect vallen voortaan ook onder het Belgische depositogarantiestelsel

Depositogarantie tot € 100.000

Uw spaargeld bij MeDirect valt onder het Belgische depositogarantiestelsel. Dit garandeert tegoeden tot maximaal € 100.000 per persoon, per bank.

Beleggingen veilig bij een bewaarder

Alle beleggingsproducten en vermogensbeheerportefeuilles worden in bewaring gegeven op gescheiden beleggingsrekeningen op uw naam, bij professionele bewaarnemers – ook wel custodians genaamd - voor strikte veiligheid.

Lage kosten zodat u het beste uit uw geld kan halen

MeDirect Bank is een gespecialiseerde online bank voor sparen en beleggen. Omdat we werken zonder verkopers en kantoren, liggen onze kosten een stuk lager dan bij de traditionele banken. Dat voordeel delen we met onze klanten via aantrekkelijke rentevoeten en scherpe transactietarieven, zodat zij het meeste uit hun rendement halen.

Banksystemen die voldoen aan de hoogste eisen

De banksystemen van MeDirect voldoen aan de hoogste eisen en worden regelmatig aan testen onderworpen om de bescherming van de informaticainfrastructuur tegen interne en externe aanvallen te controleren

Een belangrijke veiligheidsmaatregel bij MeDirect is dat uitgaande overschrijvingen enkel naar de gekoppelde rekening van de klant kunnen gaan. Dit betekent dat geld van een MeDirect-rekening enkel en alleen kan worden overgemaakt naar een zichtrekening bij een andere Europese bank waarvan u als klant titularis bent. De gekoppelde rekening is een extra veiligheidsmaatregel naast de SSL-beveiliging, het wachtwoord en de veiligheidsvragen.

Toezicht Belgische regulatoren

De activiteiten van MeDirect Bank worden gereguleerd door de Belgische regulatoren. Dat zijn de Nationale Bank van België (NBB) en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (Financial Services and Markets Authority of FSMA). MeDirect is bovendien lid van de Belgische Federatie van de financiële sector (Febelfin) en engageert zich tot de naleving van de gedragscode Goede Bankrelatie.