Over Ons

Raad van Bestuur

Philippe Delva
Chief Executive Officer

Minder kosten, en méér rendement voor de klant : MeDirect ‘de Fondsenbank’ werd gelanceerd met de missie dat iedereen een betere bankervaring verdient dan tot nu toe gekend. Dit doen we door eenvoudige, kwalitatieve spaar- en beleggingsproducten aan te bieden in combinatie met lage kosten. De bank spreekt klare taal en maakt haar producten voor iedereen toegankelijk dankzij deze lage kosten, lage instapbedragen en een gebruiksvriendelijke website. Mijn rol is om samen met ons team van getalenteerde medewerkers een uitstekende klantenservice waar te maken, en dit elke dag opnieuw.

Ik kan bogen op een carrière van 30 jaar binnen de Belgische en internationale financiële sector. Eerst bij de Generale Bank en later bij Fortis als CEO Commercial Banking Global. Vooraleer mijn rol op te nemen als CEO van MeDirect Bank, had ik reeds een grondige kennis van de bank door mijn rol als voorzitter van het Audit en Risk Comité van MeDirect Bank NV, sinds het verkrijgen van de Belgische banklicentie in 2015.


Marcel Berkhout
Chief Financial Officer

Efficiënt en transparant bankieren waarbij het klantbelang voorop staat. Dat is MeDirect Bank voor mij. Een innovatief bankconcept voor een digitaal tijdperk. Als CFO ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de balans van de bank, de boekhouding/budgettering en de financiële rapportages aan onze toezichthouder Nationale Bank van België. Mijn werk is geslaagd wanneer wij de bankbalans op verstandige wijze verder kunnen laten groeien, met behoud van ons efficiënte werkingsmodel. Hierdoor kunnen we de kosten van onze beleggingen ook in de toekomst laag houden en een aantrekkelijke vergoeding op spaargeld blijven bieden. U profiteert hiervan.

Na mijn studies werkte ik zes jaar bij Shell in het Verenigd Koninkrijk. In het jaar 2000 ben ik in de banksector begonnen.

Yves Dermaux
Independent Chairman Non-Executive Director
Henry Schmeltzer
Director of Commercial Strategy & Head of Legal

Henry Schmeltzer heeft European ABS opgericht en aangestuurd en heeft zich bij UBS beziggehouden met illiquide kredietstructurering en bedrijfsvoering, waaronder de ontwikkeling van synthetische ABS en van ABS afgeleide zaken, non-recourse senior financieringsstructuren, en productiestrategieën en structuren voor activa. Voordat hij bij UBS aan de slag ging, hield hij zich bij Swiss Re London, Merrill Lynch London en Lehman Brothers London en New York bezig met kredietstructurering en productieactiviteiten. Voordat hij bankier werd, was Henry advocaat in New York. Hij heeft het advocatenkantoor Brown & Wood als partner verlaten. Hij heeft een MBA in financiën behaald aan de New York University, een Juris Doctor-graad aan de University of Chicago en een bachelordiploma (magna cum laude) aan de Woodrow Wilson School van Princeton University. Hij is onderscheiden met een CFA-vermelding en is aangesloten bij de balie van de staat New York.

Michael Adrian Bussey
Non-Executive Director

Michael Bussey sloot zich in 1980 als internationaal bestuurder aan bij HSBC en heeft als expat meer dan twintig jaar lang diverse leidinggevende posities vervuld. Hij heeft in die periode gewoond en gewerkt in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Zijn laatste positie bij HSBC was CEO HSBC Private Banking EMEA. Michael besloot in 2001 in het Verenigd Koninkrijk te blijven en zich te specialiseren in Private Banking en Wealth Management. Na een korte periode bij Schroders kreeg hij een functie als CEO Private Banking and Trust toegewezen bij NM Rothschild. Zijn laatste leidinggevende positie was die van CEO bij Arbuthnot Latham & Co. Michael begon in 2011 aan zijn 'portfolio-carrière' door als voorzitter aan de slag te gaan bij UK Wealth Management, een in Leeds gevestigde IFA in handen van Duke Street Capital. In 2014 werd er via een trade sale een geslaagde exit gerealiseerd. Hij is voorzitter van Gentoo Genie Ltd, een bekroonde FCA-gereguleerde onderneming die een nieuwe financieringsstructuur heeft ontwikkeld voor starters op de woningmarkt. Hij is daarnaast voorzitter en niet-uitvoerend directeur van Credit Suisse (UK) Ltd, en voorzitter van het Remuneration and Nominations Committee.

John Zarb
Independent Non-Executive Director
John Zarb stopte eind 2014 met zijn rol als partner bij PwC na zich meer dan 40 jaar te hebben beziggehouden met de auditprocedures en advisering binnen het bedrijf. Hij is voormalig president van Malta Institute of Accountants en is een aantal jaar actief geweest voor de Accountancy Board en heeft opgetreden als Malta's vertegenwoordiger bij het Regelgevend Comité voor financiële verslaglegging van de EU (ARC). John is momenteel voorzitter van PG plc, bestuurslid en voorzitter van het auditcomité van Tumas Investments plc en een directeur van Foster Clark Products Limited. Hij heeft zich als Independent Non-Executive Director aangesloten bij het bestuur van MeDirect en is op 17 juli 2017 uitgeroepen tot voorzitter van het auditcomité.

Het Management Team

Wim Wuyts
Head of Marketing

Een van mijn belangrijkste taken bij MeDirect is te zorgen voor een transparante en duidelijke communicatie naar bestaande en nieuwe klanten. Via klare taal op de website, e-mails en advertenties is het mijn taak zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met het unieke verhaal van MeDirect. Een bank die het bewust anders wil aanpakken, met eenvoudige, kwalitatieve spaar-en beleggingsproducten die voor iedereen toegankelijk zijn, dat was hetgene dat me van in het begin aansprak bij MeDirect.

Begin 2014 maakte ik de overstap van NIBC Direct, waar ik veel ervaring heb opgedaan bij de uitbouw van een online spaarplatform. Daarnaast vervulde ik marketing & sales functies in verschillende grote ondernemingen en kan ik ondertussen bouwen op tien jaar ervaring in de online sector.

Aynard de Monts
Product Manager

Product Management is een activiteit die voornamelijk bestaat uit de ontwikkeling van ons productenaanbod door het identificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe producten. Ook de verbetering van bestaande producten vallen onder deze activiteit daar we onze klanten steeds betere producten willen aanbieden.

Als Product Manager is het mijn hoofddoel om onze klanten tevreden te stellen met aantrekkelijke en begrijpelijke producten die verdeeld worden op een gebruiksvriendelijk digitaal platform.

Hiervoor kan ik steunen op mijn professionele ervaring bij de BNP Paribas-groep in België, Frankrijk en in verschillende andere Europese landen waar ik de rol van interne strategieconsulent had.

Aurore Versele
Deputy Head of Compliance

Compliance is een onafhankelijke functie - en als onderdeel van de tweede verdedigingslinie - die tot doel heeft redelijke zekerheid te bieden dat MeDirect en haar werknemers de toepasselijke wetten, voorschriften, zelfopgelegde regels of gedrags- en integriteitsregels naleven.

Mijn rol is om MeDirect te helpen bij het beheren van het risico op verlies of reputatie en financiële schade die kan optreden door schending of interne of externe regels.

Ik kan bouwen op mijn ervaring als voormalig Head of Compliance bij Crédit Agricole Corporate and Investment Bank-Belgium om de sterke geloofwaardigheid en het vertrouwen van MeDirect Bank bij klanten te behouden.

Steve Plasman
Head of Internal Audit

Interne audit is een onafhankelijk en objectief orgaan dat een organisatie zekerheid geeft over de mate van controle over haar activiteiten, advies geeft over hoe deze te verbeteren en bijdraagt aan het creëren van toegevoegde waarde.

Mijn doel is om MeDirect te helpen bij het toepassen van sterke interne controlepraktijken en tegelijkertijd de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Mijn rol is ook om ervoor te zorgen dat MeDirect een gezond en gecontroleerd groeipad volgt en voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Het behouden van een solide en veilige reputatie is de sleutel voor MeDirect.

Ik heb 20 jaar ervaring in externe en interne audit binnen Belgische en internationale financiële dienstverlening, voornamelijk bij Ernst & Young, BNP Paribas FortisBank (voorheen Fortis Bank), ING & The Bank of New York Mellon.

Een goed bestuur en risicocultuur zijn de belangrijkste aspecten in elke organisatie, en dat is wat ik voortdurend evalueer binnen MeDirect.