Over Ons

Raad van Bestuur

Tim Rooney
Chief Executive Officer

Tim Rooney stond tussen juni 2018 en februari 2020 aan het roer als Chief Executive Officer en directeur bij Bank Nagelmackers en Anbang Belgium Holding, beide in België. Daarvoor is hij actief geweest als Chief Operations Officer bij Anbang Belgium Holding en heeft hij diverse leidinggevende functies vervuld op het gebied van hypotheken, risico's en het bankwezen bij Genworth Mortgage Insurance, Deutsche Bank PBC, General Electric Europe en Citifinancial UK. Tim heeft een bachelordiploma (honours) behaald in Political Science and Economics aan de Huddersfield University in het Verenigd Koninkrijk.Marcia De Wachter
Chairwoman and Independent Non-Executive Director

Marcia De Wachter bekleedde verschillende functies bij de Nationale Bank van België waar ze de eerste vrouwelijke vicegouverneur werd. Ze was economisch adviseur van het kabinet van de Belgische eerste minister en docente economie aan verschillende universiteiten. Momenteel is ze ook onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder bij LeaseInvest van Groep Ackermans&vanHaaren. Marcia is oprichtster van Brain-at-Trust, een consultancy bureau dat C-suite executives begeleidt. Ze is stichtend lid van het internationale Women's Forum for Economy and Society en van Women in Finance. Ze werd bekroond met de 'Exceptional Woman of the Year' award door de Belgische overheid en als 'Alumnus of the Year' aan de Universiteit van Antwerpen. Ze is een frequente en geprezen keynotespreker op nationale en internationale fora.

Marcel Berkhout
Chief Financial Officer

Marcel Berkhout begon zijn carrière toen hij in 1994 in dienst trad bij Royal Dutch Shell en er verschillende functies bekleedde op het gebied van engineering en financiën in Schotland en Londen (VK). In 2000 trad hij toe tot de corporate finance-divisie van Kempen & Co, een niche-investeringsbank gevestigd in Amsterdam, Nederland. Op het gebied van corporate finance was hij betrokken bij verschillende M&A- en ECM-transacties, voornamelijk in de energiesector. Na de overname van Kempen & Co door Dexia Bank, zette Marcel zijn loopbaan voort bij Dexia Bank in Brussel in een aantal senior managementfuncties, voornamelijk binnen de corporate banking-divisie. In 2011 werd hij CFO van Optima Bank, een Belgische instelling met focus op personal / private banking.

Marcel is CFO van MeDirect Bank. Hij trad in dienst bij de bank kort nadat deze in 2015 haar bankvergunning had gekregen. Tot zijn kernverantwoordelijkheden behoren financiële en regelgevende rapportage en treasury / ALM. Bovendien stimuleert Marcel als CFO de diversificatie van de balans van de bank naar particuliere hypotheekleningen. Onlangs heeft hij de eerste RMBS-transactie (retail Mortgages Backed Securitization) geleid.

Marcel heeft een Master Engineering in Chemical Engineering (cum laude) behaald aan de Universiteit Twente, Nederland. 

Hasan Dajani
Chief Risk Officer

Hasan Dajani is risk management executive met meer dan 20 jaar professionele ervaring bij grote financiële instellingen in Londen en New York. Voor hij MeDirect vervoegde, was hij Managing Director en senior member van het risk management team bij Deutsche Bank, waar hij mee aan het roer stond van de risicoplanning en strategievorming. Daarvoor beheerde hij bij Deutsche Bank de kredietrisico’s van de departementen Global Capital Markets, Corporate Finance en Vermogensbeheer. Hasan begon zijn carrière in Project Finance als investment officer voor KMO’s voor het bedrijf International Finance Corporation. Hij behaalde een MBA aan de Boston University alsook een Bachelor of Science in Chemical Engineering aan Purdue University, VS.

Franca Vossen
Non-Executive Director and Acting Chairperson

Franca Vossen heeft diverse internationale leidinggevende functies bekleed op het gebied van financiën en risicobeheer bij internationale organisaties zoals ABN AMRO, Fortis, ING, DLL en LeasePlan. Mevrouw Vossen heeft tussen 2004 en 2007 de wereldwijde implementatie geleid van de Sarbanes Oxley-wetgeving bij ABN AMRO en ze was tussen 2007 en 2008 actief als hoofd geïntegreerd risicobeheer bij ABN AMRO Asset Management. Mevrouw Vossen is daarnaast tussen 2008 en 2009 risicodirecteur (CRO) geweest bij Fortis Investments en mondiaal hoofd risicomanagement bij ING Investment Management tussen 2009 en 2011. Van 2011 tot 2017 is zij als risicodirecteur en uitvoerend vicepresident actief geweest bij DLL, een leasingbedrijf van de Rabobank. Ze was daarbij verantwoordelijk voor de wereldwijde risicofunctie en was lid van de raad van commissarissen voor diverse dochterondernemingen van DLL. Ze was tussen 2014 en 2017 ook lid van de raad van commissarissen van de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer. Mevrouw Vossen was tussen 2017 en 2020 risicodirecteur en lid van de raad van bestuur bij LeasePlan. Ze was binnen die rol verantwoordelijk voor Risk, Compliance, Privacy, Regulatory Affairs, Company Secretariat, CSR en Artificial Intelligence. Mevrouw Vossen heeft aan de Universiteit van Leiden een masterdiploma behaald in de studies Russisch en Duits en ze is in het bezit van een EuroMBA-bachelordiploma.  Ze heeft het programma voor commissarissen en toezichthouders van de Erasmus Universiteit Rotterdam met succes voltooid. 

Henry Schmeltzer
Non-Executive Director

Henry Schmeltzer heeft European ABS opgericht en aangestuurd en heeft zich bij UBS beziggehouden met illiquide kredietstructurering en bedrijfsvoering, waaronder de ontwikkeling van synthetische ABS en van ABS afgeleide zaken, non-recourse senior financieringsstructuren, en productiestrategieën en structuren voor activa. Voordat hij bij UBS aan de slag ging, hield hij zich bij Swiss Re London, Merrill Lynch London en Lehman Brothers London en New York bezig met kredietstructurering en productieactiviteiten. Voordat hij bankier werd, was Henry advocaat in New York. Hij heeft het advocatenkantoor Brown & Wood als partner verlaten. Hij heeft een MBA in financiën behaald aan de New York University, een Juris Doctor-graad aan de University of Chicago en een bachelordiploma (magna cum laude) aan de Woodrow Wilson School van Princeton University. Hij is onderscheiden met een CFA-vermelding en is aangesloten bij de balie van de staat New York.

Michael Adrian Bussey
Non-Executive Director

Michael Bussey sloot zich in 1980 als internationaal bestuurder aan bij HSBC en heeft als expat meer dan twintig jaar lang diverse leidinggevende posities vervuld. Hij heeft in die periode gewoond en gewerkt in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Zijn laatste positie bij HSBC was CEO HSBC Private Banking EMEA. Michael besloot in 2001 in het Verenigd Koninkrijk te blijven en zich te specialiseren in Private Banking en Wealth Management. Na een korte periode bij Schroders kreeg hij een functie als CEO Private Banking and Trust toegewezen bij NM Rothschild. Zijn laatste leidinggevende positie was die van CEO bij Arbuthnot Latham & Co. Michael begon in 2011 aan zijn 'portfolio-carrière' door als voorzitter aan de slag te gaan bij UK Wealth Management, een in Leeds gevestigde IFA in handen van Duke Street Capital. In 2014 werd er via een trade sale een geslaagde exit gerealiseerd. Hij is voorzitter van Gentoo Genie Ltd, een bekroonde FCA-gereguleerde onderneming die een nieuwe financieringsstructuur heeft ontwikkeld voor starters op de woningmarkt. Hij is daarnaast voorzitter en niet-uitvoerend directeur van Credit Suisse (UK) Ltd, en voorzitter van het Remuneration and Nominations Committee.

John Zarb
Independent Non-Executive Director
John Zarb stopte eind 2014 met zijn rol als partner bij PwC na zich meer dan 40 jaar te hebben beziggehouden met de auditprocedures en advisering binnen het bedrijf. Hij is voormalig president van Malta Institute of Accountants en is een aantal jaar actief geweest voor de Accountancy Board en heeft opgetreden als Malta's vertegenwoordiger bij het Regelgevend Comité voor financiële verslaglegging van de EU (ARC). John is momenteel voorzitter van PG plc, bestuurslid en voorzitter van het auditcomité van Tumas Investments plc en een directeur van Foster Clark Products Limited. Hij heeft zich als Independent Non-Executive Director aangesloten bij het bestuur van MeDirect en is op 17 juli 2017 uitgeroepen tot voorzitter van het auditcomité.

Het Management Team

Bruno Ceysens
Head of Compliance

Bruno Ceysens kwam in 2020 bij MeDirect, maar begon zijn carrière in de financiële sector in 2002 bij Kredietbank Luxemburg (nu Quintet Private Banking) in Monaco als junior portfoliomanager. Vervolgens trad hij in 2004 in dienst bij Dexia Asset Management (nu Candriam) alvorens voor Accenture te werken aan de implementatie van MiFID I in de afdeling Private Banking van een grote Belgische bank. Na meer dan 3 jaar te hebben doorgebracht in een "wealth management boutique" in Luxemburg (Qualion Finance), trad Bruno in 2011 in dienst bij Bank Degroof (nu Bank Degroof Petercam) als lid van het Compliance-departement waar hij een uitgebreide ervaring heeft opgedaan in alle domeinen van Compliance en tegelijkertijd een centraal aanspreekpunt was voor de regulatoren. Bruno behaalde een diploma economie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, heeft alle drie de niveaus van het CFA afgemaakt en slaagde met succes voor het Febelfin Certified Compliance Officer examen.

Andrea Borrell Vila
Head of Legal and Company Secretary

Andrea Borrell Vila begon haar professionele carrière als bedrijfsjurist bij Banc Sabadell en ABN AMRO Bank. Ze zette haar werk voort in de gezondheidszorg (Baxter Healthcare), waar ze enkele jaren werkte en actief lid was van het managementteam, verantwoordelijk voor de juridische ondersteuning van verschillende bedrijven, landen en functies in Europa en de VS. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het verlenen van juridische ondersteuning en begeleiding, met een focus op bedrijfs- en handelsrecht, financiën en compliance, en het deel uitmaken van verschillende raden van bestuur en pensioenfondsen. Ze behaalde een MBA aan Vlerick Business School, een Master in Europees recht aan de Université Catholique de Louvain en een Master of Laws (LLM) in internationale transacties aan McGeorge School of Law, naast haar Juris Doctoraatsdiploma van de Autonome Universiteit van Barcelona. 

Peter Besuijen
Head - Dutch Mortgages

Peter Besuijen startte zijn loopbaan bij ING Bank, waarna hij in dienst trad bij de Nutsspaarbank, één van de grootste spaarbanken in Nederland. Daar werd hij verantwoordelijk voor ‘marketing & operations’ van het spaar- en betaalbedrijf, de self-servicebanking en consumenten leningen. Na de fusie met VSB Bank werd hij benoemd tot Manager Retail Marketing, verantwoordelijk voor het compete particuliere dienstenaanbod. Peter stapte daarna over naar Hypotrust/Quion, een innovatieve startende hypotheek servicer. As lid van de statutaire directie was hij (mede)verantwoordelijk voor de commerciële en operationele ontwikkeling van de onderneming, het bouwen aan het merk en de implementatie van business concepten voor verschillende (inter)nationale corporate clients. Hij zette zijn loopbaan voort als consultant, CCO/directielid van Credit Management & Investor Solutions (een hypotheekplatform) en Branch Manager van Maplebank in Nederland. Peter studeerde marketing aan de Haagse Hogeschool.

Michiel Schurmans
Head of Marketing & Product

Michiel Schurmans heeft al meer dan 15 jaar marketingervaring op de teller staan sinds hij MeDirect in September 2020 vervoegde als Head of Marketing and Product. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de digitale marketing voor de hele MeDirect Group. Michiel begon zijn carrière in de fast moving consumer goods sector waar hij verschillende marketingfuncties vervulde voor Danone en voor Mars. In 2018 werd hij marketing director bij Hello Bank, een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis. Michiel behaalde een master in economie aan de Katholieke Universiteit Leuven en heeft bovendien een executive master of digital marketing aan de University of Chicago Booth School of Business op zak. 

Steve Plasman
Head of Internal Audit

Steve heeft meer dan 20 jaar ervaring wat audit betreft en is gespecialiseerd in de financiële sector. Hij vervoegde Me Direct Belgium in april 2019. Meteen na zijn Master in Business Engineering aan Solvay Brussels School Economic and Management, begon hij als externe auditor bij Ernst and Young.  Na tien jaar ervaring in de externe audit, besliste hij om aan de slag te gaan als interne auditor. Hij ontwikkelde een sterke expertise in de bankwereld door te werken voor Fortis, ING en Bank of New York Mellon.  Hij is een Certified Internal Auditor (CIA) en Financial Risk Manager (FRM).Steve was docent aan Solvay Brussels School en geeft momenteel les aan NCO1 Learning in Financiële audit, Governance Risk en Control frameworks (GRC).