Over Ons

Raad van Bestuur

Philippe Delva
Chief Executive Officer
Marcel Berkhout
Chief Financial Officer
Yves Dermaux
Non-Executive Director
Henry Shmeltzer
Director of Commercial Strategy & Head of Legal
Michael Adrian Bussey
Independent Chairman and Non-Executive Director
John Zarb
Independent Non-Executive Director

Het Management Team

Wim Wuyts
Head of Marketing

Een van mijn belangrijkste taken bij MeDirect is te zorgen voor een transparante en duidelijke communicatie naar bestaande en nieuwe klanten. Via klare taal op de website, e-mails en advertenties is het mijn taak zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met het unieke verhaal van MeDirect. Een bank die het bewust anders wil aanpakken, met eenvoudige, kwalitatieve spaar-en beleggingsproducten die voor iedereen toegankelijk zijn, dat was hetgene dat me van in het begin aansprak bij MeDirect.

Begin 2014 maakte ik de overstap van NIBC Direct, waar ik veel ervaring heb opgedaan bij de uitbouw van een online spaarplatform. Daarnaast vervulde ik marketing & sales functies in verschillende grote ondernemingen en kan ik ondertussen bouwen op tien jaar ervaring in de online sector.

Aynard de Monts
Product Manager

Product Management is een activiteit die voornamelijk bestaat uit de ontwikkeling van ons productenaanbod door het identificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe producten. Ook de verbetering van bestaande producten vallen onder deze activiteit daar we onze klanten steeds betere producten willen aanbieden.

Als Product Manager is het mijn hoofddoel om onze klanten tevreden te stellen met aantrekkelijke en begrijpelijke producten die verdeeld worden op een gebruiksvriendelijk digitaal platform.

Hiervoor kan ik steunen op mijn professionele ervaring bij de BNP Paribas-groep in België, Frankrijk en in verschillende andere Europese landen waar ik de rol van interne strategieconsulent had.

Aurore Versele
Deputy Head of Compliance

Compliance is een onafhankelijke functie - en als onderdeel van de tweede verdedigingslinie - die tot doel heeft redelijke zekerheid te bieden dat MeDirect en haar werknemers de toepasselijke wetten, voorschriften, zelfopgelegde regels of gedrags- en integriteitsregels naleven.

Mijn rol is om MeDirect te helpen bij het beheren van het risico op verlies of reputatie en financiële schade die kan optreden door schending of interne of externe regels.

Ik kan bouwen op mijn ervaring als voormalig Head of Compliance bij Crédit Agricole Corporate and Investment Bank-Belgium om de sterke geloofwaardigheid en het vertrouwen van MeDirect Bank bij klanten te behouden.

Steve Plasman
Head of Internal Audit

Interne audit is een onafhankelijk en objectief orgaan dat een organisatie zekerheid geeft over de mate van controle over haar activiteiten, advies geeft over hoe deze te verbeteren en bijdraagt aan het creëren van toegevoegde waarde.

Mijn doel is om MeDirect te helpen bij het toepassen van sterke interne controlepraktijken en tegelijkertijd de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Mijn rol is ook om ervoor te zorgen dat MeDirect een gezond en gecontroleerd groeipad volgt en voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Het behouden van een solide en veilige reputatie is de sleutel voor MeDirect.

Ik heb 20 jaar ervaring in externe en interne audit binnen Belgische en internationale financiële dienstverlening, voornamelijk bij Ernst & Young, BNP Paribas FortisBank (voorheen Fortis Bank), ING & The Bank of New York Mellon.

Een goed bestuur en risicocultuur zijn de belangrijkste aspecten in elke organisatie, en dat is wat ik voortdurend evalueer binnen MeDirect.