Over Ons

We zijn een Belgische Bank, internationaal van visie met directe oplossingen voor onze klanten.

Om u de beste voorwaarden te geven voor uw beleggingen en uw spaargeld staat elke dag een sterk team van professionals klaar achter de schermen.

Beleggen in fondsen zonder overbodige kosten, sparen dat wél nog opbrengt, mikken op een hoger rendement via een beleggingsplan, MeDirect is het digitale en mobiele bankplatform waar u moet zijn om het beste te halen uit uw spaargeld.

Wij zijn hier om uw toekomst mee uit te tekenen.
September 2013
"Officiële start MeDirect België met transparante spaarrekeningen. "
September 2014
Lancering kant-en-klare Modelportefeuilles en online Vermogensbeheer voor iedereen
Juni 2015
Eerste nieuwe Belgische bank in jaren
Januari 2017
ME3 wint spaarrekening van het jaar
Juni 2018
Uitbreiding spaarrekeningen met ME6
September 2019
6 jaar MeDirect
Waarom klanten kiezen voor MeDirect ?
Geen instap-, uitstap- of transactiekosten
Geen instap-, uitstap- of transactiekosten
op 97% van onze fondsenselectie
Wereldwijd aanbod
Wereldwijd aanbod
van meer dan 500 beleggingsfondsen, trackers, aandelen en obligaties, ...
8 kant-en-klare Modelportefeuilles
8 kant-en-klare Modelportefeuilles
met 8 tot 13 fondsen per portefeuille en handige lijsten van topfondsen per categorie
Kies voor sparen dat wél opbrengt.
Kies voor sparen dat wél opbrengt.
Keuze uit verschillende transparante spaar- en termijnrekeningen
Laat ons het werk doen voor u.
Laat ons het werk doen voor u.
Kwalitatief beheer aan lage kosten, gericht op solide rendementen
Uitstekende klantenservice
Uitstekende klantenservice
Ma tot vrij telefonisch bereikbaar van 9u tot 20u. Za van 9u tot 14u

Koen – Ervaring MeDirect

Koen woont in Dilbeek en is fiere papa van Jasper en Kobe. Hij is werkzaam als Business Development Manager. Zijn hobby’s zijn voetbal, gastronomie en wijn. “Ongeveer drie jaar gelden is MeDirect me opgevallen. Jullie kregen goede scores wat beleggen en sparen betreft. Ik ben dan gestart op jullie website en ik vond dat dat zeer vlot ging. Geen instapkosten, ook geen verrassingen. Mijn vader is diegene die me de meeste info geeft op het gebied van financiële tips. Ik denk ook dat ik die raad of tips zal doorgeven aan mijn kinderen.”
Alle klantenvideos
Onze waarden
Kwaliteit
Kwaliteit
We bieden transparante spaarproducten aan met één duidelijke en competitive rente. We bieden geen eigen beleggingsproducten aan, maar in plaats daarvan kiezen we voor een onafhankelijk platform voor klanten die op zoek zijn naar kwalitatieve belegginsproducten en oplossingen van een selectie van de beste aanbieders wereldwijd.
Toegankelijkheid
Toegankelijkheid
MeDirect biedt zijn producten en diensten overwegend aan online, ondersteund door bijna volledig geautomatiseerde en dus schaalbare activiteiten. Dat betekent dat wij alle klanten dezelfde kwalitatieve diensten kunnen aanbieden en hen ook de mogelijkheid bieden om te starten met sparen of beleggen met kleinere instapbedragen in producten welke doorgaans alleen zijn voorbehouden aan meer vermogende klanten.
Transparantie
Transparantie
Onze producten en diensten zijn makkelijk in gebruik. Er zijn geen verborgen kosten. Al van bij de start van de Belgische bank in 2013 zijn we overtuigd dat op alle vlakken transparant communiceren naar onze klanten toe de sleutel is om een goede vertrouwensrelatie op lange termijn op te bouwen.
Onpartijdigheid
Onpartijdigheid
MeDirect biedt geen eigen beleggingsproducten aan, maar wel een selectie van de meest voorname aanbieders wereldwijd. Wij raden onze klanten geen producten aan, maar geven hen de keuze tussen kwaliteitsproducten van externe aanbieders. We werken samen met Morningstar, één van ’s werelds grootste onafhankelijke onderzoeksbureaus voor finaniële analyse en ratings.
De structuur en organistie van MeDirect
MeDirect verwijst naar zijn Governance-memorandum voor meer informatie over de structuur en organisatie van de entiteit.
Vragen over MeDirect?
Bel ons 02 518 0000
of stuur een e-mail info@medirect.be
Met wie moet ik contact opnemen als ik een klacht heb?

Uw mening is belangrijk voor ons. Als u een klacht hebt, ga dan naar www.medirect.be/nl-be/contacteer-ons waar u een contactformulier kan invullen en kan uitleggen wat uw klacht is. U kan ook e-mailen naar info@medirect.be of ons per post een brief sturen op het volgende adres:

MeDirect - Compliance Officer
Keizerinlaan 66
1000 Brussel
België

Als u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht kan u contact opnemen met het Compliance Departement van MeDirect op het e-mailadres complaints@medirect.be. Daarnaast kan u uw klacht ook kenbaar maken bij de Ombudsfin op het e-mailadres Ombudsman@Ombudsfin.be of anderzijds zoals beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Is MeDirect een Belgische bank?
MeDirect is een Belgische bank naar Belgisch recht en een dochteronderneming van MeDirect Group plc, dat behoort tot een solide Europese bankengroep met sterke financiële ratio's. Deposito’s bij MeDirect worden gegarandeerd tot maximaal 100.000,00 EUR per cliënt door het Belgische depositogarantiestelsel.
Biedt MeDirect beleggingsadvies aan?
Neen, MeDirect biedt geen individueel beleggingsadvies aan betreffende specifieke effecten. MeDirect beheert wel uw vermogensbeheerportefeuille in zijn totaliteit.

Onze tool maakt gebruik van geavanceerde profilering systemen om u van financieel advies te voorzien dat op maat is gemaakt met het oog op uw persoonlijke omstandigheden, voorkeuren en financiële doelstellingen. De methodiek die ten grondslag ligt aan ons vermogensbeheer werd ontwikkeld door het financieel plannersbureau Stremersch Van Broekhoven & Partners. Dit bureau verleent al sinds 1990 advies op het vlak van financiële planning en is expert in het opmaken van vermogensanalyses. Morningstar, marktleider op het gebied van beleggersinformatie, stelt de portefeuille aanbeveling samen. Deze worden tevens beoordeeld door het MeDirect beleggingscomité (Investment Committee), wiens leden ruime ervaring hebben in de beleggings- en ‘investment banking’-sector.