Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

6 spaartips: hoe spaar je het best?

Bron: Geschreven door Jurgen Slachmuylders, senior marketing specialist bij MeDirect

Sparen is iets waar de Belg doorgaans goed in is. Je kan ze niet helemaal ongelijk geven. Het is inderdaad belangrijk om altijd wat spaargeld opzij te hebben staan voor bijvoorbeeld onverwacht grote uitgaven, of wanneer u wilt gaan wonen in uw droomhuis of uw droomvakantie wilt plannen… Graag zetten we 6 simpele en praktische spaartips voor u op een rijtje om uw uitgaven zo optimaal mogelijk te beheren zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

 1. 1. Loon gestort? Doe niet gek!

  Het is weer zover. Het einde van de maand is aangekomen en u heeft net uw salaris ontvangen. Hoewel dit doorgaans een heuglijke dag is, koopt u maar beter niet meteen alles waar u zin in heeft. Zet via bijvoorbeeld een automatische opdracht al wat geld opzij om zo meer te kunnen sparen. Doe dit bij voorkeur net wanneer uw werkgever uw loon gestort heeft.

 2. 2. Verspil minder

  Zorg ervoor dat wat u koopt, u effectief ook gebruikt. Dit komt uw portemonnee ten goede. Doet u uw gebruikelijke inkopen in de supermarkt, koop dan enkel dat wat u zal eten om verspilling (van eten en geld) tegen te gaan. Of nog, in plaats van u elke dag naar uw favoriete koffiebar te begeven, kan u dat geld sparen voor een vliegticket naar uw favoriete reisbestemming.

 3. 3. Geef uzelf zakgeld

  Maak een vast bedrag op voor uzelf van wat u kan uitgeven. Zo kan u uzelf wat verwennen van tijd tot tijd maar gaat u niet over uw limieten. Op die manier lukt het toch om op de lange termijn te sparen.

 4. 4. Denk aan uw extralegale voordelen

  Stel: u wordt ziek waardoor u bepaalde medische behandelingen moet volgen. Dan kunnen die kosten soms hoog oplopen of hoger zijn dan u zou gedacht hebben. Vergeet daarom zeker niet om dan goed na te kijken of u via uw werk verzekerd bent of niet. Ook zou het kunnen dat er nog andere extralegale voordelen zijn die uw werkgever u aanbiedt.

 5. 5. Controleer uw kosten en verander van leverancier

  Herbekijk uw maandelijkse kosten (energiefactuur, gsm-abonnement, krantenabonnement…). Zonder er misschien bij stil te staan, lopen deze kosten hoger op dan u op het eerste gezicht zou denken. Hou daarom zeker uw ogen open voor de concurrenten die eventueel minder aanrekenen voor dezelfde producten en diensten. Hou ook regelmatig in de gaten of een andere dienstverlener misschien een promotieaanbieding heeft die u voordeel kan opleveren. Op die manier kan u onnodige kosten vermijden en zal u beter kunnen sparen.

 6. 6. Ga niet in de schulden
  Ga niet in het rood met bijvoorbeeld uw kredietkaarten en allerlei andere facturen: betaal ze op tijd elke maand of de periode waarin u ze moet betalen. Doet u dit niet, dan bestaat het risico dat er bij het uitsturen van een rappel al snel een extra administratieve kost of interest bovenop het initieel te betalen bedrag bij komt. Het is dus beter om deze nutteloze kosten te vermijden en zo meer uit te sparen.
 7.  

Begin nu met sparen

Waar wacht u nog op? Via MeDirect kan u een spaarrekening openen waar u kan kiezen uit een ruim aanbod aan spaarformules zodat u kan sparen op de manier die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Bovendien kan u tot zes keer meer rente verkrijgen bij ons. Kom snel meer te weten over sparen bij MeDirect.

Wat is er nóg beter dan sparen? Beleggen!

Toch kan u uw geld ook op een andere manier vooruit helpen. Een waardig alternatief voor sparen is namelijk beleggen. Kom meer te weten over beleggen en ontdek hoe u dat bij ons kan doen

‘Het geld is niet waard om voor te leven, maar maakt het leven meer waard.’

Georges van Acker, Belgisch dichter (1919 – 2003)

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Beleggen

Een betere wereld met uw duurzame beleggingen?

Bron: Geschreven door Apolline Deglasse, beleggingsexperte bij MeDirect Recent, op 28 juli 2022, heeft onze planeet al haar beschikbare natuurlijke hulpbronnen voor dit jaar al

Beleggen

Robuust beleggen

Bron: Flossbach von Storch Oorlog in Oekraïne. Een snelle stijging van de inflatiecijfers. De coronapandemie, nog steeds. De wereld is kwetsbaar. Deze conclusie zal waarschijnlijk