Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

MeDirect brengt nieuw leven in spaarmarkt

Bron: MeDirect 02/01/19

MeDirect is vooral onder beleggers gekend voor het uitgebreide aanbod aan fondsen zonder instap- en uitstapkosten. De bank wist echter ook van bij de start in 2013 spaarders te overtuigen met haar innovatieve spaarrekeningen met één duidelijke rente en verschillende termijnrekeningen. De ME6-, en de ME3-spaarrekeningen hebben als speciaal kenmerk dat opvragingen respectievelijk 6 of 3 maand op voorhand moeten worden aangemeld. Hier staat dan wel een hogere rente tegenover. Daarnaast beschikt MeDirect over de direct opvraagbare Express spaarrekening.

Sparen weer interessant

Met de lancering van haar eerste gereglementeerde spaarrekening speelt MeDirect in op de vraag van haar klanten. De interesse naar dit type rekening blijft groot en dat zien we duidelijk als we kijken naar het recordbedrag van 266 miljard euro dat hierop geparkeerd staat in ons land. Dat is opmerkelijk, wetende dat de meeste van die spaarrekeningen slechts het wettelijke minimum van 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie opbrengen.

Spaarders kunnen hun spaargeld nochtans tot 8 keer meer laten opbrengen indien ze zich de moeite nemen om de aanbiedingen van de diverse banken te vergelijken. Daarbij moeten ze wel opletten met de zogenaamde spaarabonnementen, waarop bijvoorbeeld tot 500 euro per maand gestort kan worden. Die afficheren wel mooie tarieven, maar in de praktijk halen ze niet het maximum eruit omdat de stortingen gespreid zijn en dus ook maar na verloop van tijd in aanmerking komen voor de getrouwheidspremie.

Sparen blijft belangrijk

Het is sowieso aangeraden om een deel van uw geld op een spaarrekening te plaatsen. Eerst en vooral om een voldoende grote spaarbuffer te hebben voor onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een verwarmingsketel die dienst weigert. De regel is om hiervoor toch drie tot zes maanden nettoloon opzij te hebben. Daarnaast kunt u tevens sparen voor uw pensioen, uw kinderen of gewoonweg voor een toekomstige aankoop.

Verschillende online banken bieden een veelvoud van wat de grootbanken u aan rente bieden. Zij kunnen dit dankzij hun lage kostenstructuur. Zij hebben immers geen groot kantorennet te onderhouden en hun processen zijn zo optimaal mogelijk geautomatiseerd, zodat er minder administratief personeel dient ingezet te worden.

MeDirect Bank NV is een Belgische bank. Sinds de lancering van de bank zijn er al meer dan 30.000 klanten die in totaal €1,5 miljard (€1,1 miljard spaargelden en €425 miljoen beleggingen) aan MeDirect hebben toevertrouwd.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Alle nieuwsartikels

Beleg in de wereld van morgen, beleg in megatrends!

Onze wereld verandert voortdurend. Allerlei nieuwigheden spelen in op onze levensstijl en beïnvloeden onze toekomst op een positieve manier. Die nieuwigheden ontwikkelen zich tot megatrends:

Alle nieuwsartikels

Opkomende markten: terug in de gunst? 

Nu de inflatiepiek waarschijnlijk achter ons ligt en de Chinese economie in versneld tempo weer aantrekt, trekken de opkomende markten opnieuw de belangstelling van beleggers.