Bart Bronselaer

Bart Bronselaer heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Europese institutionele financiële dienstverlening. Hij begon zijn carrière bij Merrill Lynch International in Londen, waar hij verschillende functies bekleedde, de laatste als hoofd van Debt Capital Markets voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daar had hij de taak om financiële oplossingen te structureren en te verkopen aan diverse cliënten, zoals financiële instellingen, industriële ondernemingen en overheidsinstanties.

In 2003 werd hij onafhankelijk expert in financiële diensten. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van Royal Park Investments, een “bad bank” die werd opgericht na de ineenstorting van Fortis in 2008. In 2012 trad hij toe tot de raad van bestuur van Dexia NV, en Dexia Credit Local waar hij voorzitter is van het Risk Committee en lid van het Audit Committee. Van november 2019 tot mei 2020 was hij Chief Executive Officer en voorzitter van het directiecomité ad interim van Dexia en bestuurder en Chief Executive Officer ad interim van Dexia Crédit Local.

Bart Bronselaer is tevens lid van de raad van bestuur van United Pensions, een internationale oplossing voor werkgevers en pensioenfondsen met als doel hun pensioenadministratie en pensioenvermogen onder één dak te brengen.

Bart Bronselaer is licentiaat in de industriële wetenschappen, licentiaat in de informatiewetenschappen en licentiaat in de bedrijfskunde. Hij nam deel aan het Risk Management in Banking Programme, gehouden aan INSEAD.