28/10/2020

Verdien tot 6 keer meer met sparen

Bron: MeDirect 28/10/20

“Het spaarboekje brengt zo goed als niets meer op”. Het is een uitspraak die iedereen alom bekend in de oren klinkt. Maar het is wel degelijk waar. Met een rente die alleen maar een dalende trend kent en het wettelijk bepaalde minimum van amper 0,11% op jaarbasis voor de gereglementeerde spaarrekeningen, brengt het spaarboekje inderdaad nagenoeg niets meer op. Sterker nog, door de stijgende inflatie van de laatste jaren, die hoger is dan de rente, verliest het spaarboekje zelfs aan koopkracht en dus aan waarde. Sommige (groot)banken zwaaien nu zelfs met nulrente of negatieve rente. Bovendien zal door de coronacrisis en de daarbij gepaarde economische crisis, de rente niet snel verhoogd worden. Test Aankoop pleit dan ook dat de minimumrente van 0,11% ten minste behouden wordt.

Hoewel het spaarboekje dus niet de beste manier is om uw geld te beheren, blijft de Belg zijn spaargeld hardnekkig stationeren op het spaarboekje. Het is en blijft veruit de meest populaire methode. Een van de alternatieven, zoals beleggen, kan meer opbrengen dan het klassieke sparen maar zorgt tegelijkertijd wel voor meer risico. Dat is een reden  waarom nog veel Belgen de beleggingsboot afhouden. Niet alleen het risico houdt de meeste Belgen tegen, ook weten ze eigenlijk niet altijd goed hoe en waar te beginnen wanneer het op beleggen aankomt. Via onze newsletter krijgt u maandelijks nieuwe inzichten en tips over hoe u het beste uw geld kan beheren.

Wat zal het spaarboekje de spaarder kunnen bieden in 2021? Uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen. Veel zal afhangen van de impact van de coronacrisis op de wereldwijde economie. Zolang er economische onzekerheid is, zal de rente in de meeste gevallen niet stijgen. Wel is zeker dat we nog niet meteen van de coronacrisis af zullen zijn en deze volgend jaar nog invloed zal hebben op de beurs en de rente.

Gelukkig biedt MeDirect met haar spaarrekening Maandsparen Max wél nog een aantrekkelijke rente aan! We verhogen zelfs de rente en kennen nu een basisrente van 0,05% (jaarbasis) en een getrouwheidspremie van 0,65% (jaarbasis) toe. Daardoor bieden wij tot 6 keer meer rente aan dan andere banken.

Hoe komt het dat MeDirect wél nog een hogere rente kan bieden? Als online bank heeft MeDirect een lage kostenstructuur, zonder een groot kantorennet en minder administratief personeel, met optimaal geautomatiseerde processen. Minder kosten en dus meer interest voor haar klanten.