Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Hoe opent u een beleggingsrekening bij MeDirect?

Een beleggingsrekening openen bij MeDirect neemt slechts enkele minuten in beslag en is volledig gratis. Een rekening openen of sluiten kost niets en wij rekenen geen beheerkosten aan.

U kunt een enkele beleggingsrekening openen als persoonlijke rekening en/of als gezamenlijke rekening. Via die rekening kunt u individueel beleggen in trackers, beleggingsfondsen, obligaties en aandelen van uw keuze.

Hierna leest u hoe u te werk gaat om een rekening te openen vanaf uw startpagina:

1. Log in op uw persoonlijke platform en klik op de blauwe tab ‘Een rekening openen’ op uw startpagina.

2. Selecteer ‘Beleggingsrekening’ in de vervolgkeuzelijst en volg de instructies.

3. Geef een naam op voor uw beleggingsrekening (verplicht).

4. Selecteer ‘Gezamenlijke of persoonlijke rekening’.

5. Klik op het tabblad ‘Stap 2’ en volg de stappen.

De aangemaakte beleggingsrekening wordt automatisch gekoppeld aan uw geldrekening/zichtrekening. Om een order te kunnen doorgeven, moet u eerst geld storten op deze geldrekening. Op die rekening worden ook dividenden, coupons en opbrengsten van de verkoop van uw beleggingen gestort.

Als u een gezamenlijke beleggingsrekening opent, ontvangt de medehouder een toestemmingsaanvraag voor de opening van deze rekening in zijn of haar beveiligde ruimte. Hij of zij moet zich vervolgens aanmelden om die aanvraag te aanvaarden. Als de toestemming is verleend, wordt de beleggingsrekening weergegeven op uw platform.