Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

MeDirect trotse partner van “De Beursrally” van De Tijd

Bron: MeDirect

Voor de zesde keer op rij steunt MeDirect “De Beursrally” met overtuiging en enthousiasme. Deze grote virtuele beleggerswedstrijd laat u toe aandelen, ETF’s en fondsen te verhandelen.

Beleggen wordt noodzakelijk en de interesse erin neemt alleen maar toe. In een periode waar enkel sparen niet meer voldoet om een interessant rendement voor uw geld op te brengen, wordt beleggen een evidentie!

Een zekere basiskennis komt van pas wanneer u beslist te beginnen met beleggen. Hoe meer kennis over beleggen, hoe meer kans op een goed rendement. Een beleggerswedstrijd als De Beursrally is een uitstekende manier om als beginnende belegger op een leuke en leerrijke manier de beleggerswereld te ontdekken. U kan namelijk uitgebreid kennis maken met het reilen en zeilen van de beurs. Ideaal dus om zonder enige risico’s de eerste stappen in de beleggerswereld te zetten. Daarnaast kunnen ook de meer ervaren beleggers deelnemen door hun beurskennis te testen en nieuwe strategieën uit te dokteren.

Gespreid beleggen is key

Een basisregel bij beleggen is om ervoor te zorgen dat er voldoende spreiding is. Door te spreiden, wordt uw geld verdeeld over verschillende effecten, meerdere regio’s en sectoren. Indien een sector slecht presteert, heeft dit geen invloed op uw volledige portefeuille. Gespreid beleggen vermindert daarom ook het algemeen risico. Met de integratie van een vijftigtal fondsen uit het aanbod van MeDirect beschikt u over een diverse fondsenselectie.

We verheugen ons De Beursrally opnieuw te kunnen sponsoren. Voor startende beleggers is het een leuke manier om kennis te maken met de beleggerswereld zonder de bijkomende risico’s. Zo verzamelen ze de nodige beleggersbagage om achteraf zelfverzekerder te gaan beleggen. Voor de al meer doorgewinterde belegger is het de kans bij uitstek om nieuwe strategieën uit te proberen.

RAMIN FLEURY, CHIEF GROWTH OFFICER MEDIRECT

Als deelnemer begint u met een fictief startkapitaal van 50.000 euro. Daarmee kan u een portefeuille van zowel aandelen, ETF’s, als fondsen samenstellen, om zo een gediversifeerde portefeuille te bekomen. Bij de inschrijving, krijgt u ook 2.000 euro fictief geld bovenop het startbedrag om te beleggen in fondsen. Daarnaast kunt u nog extra fictief kapitaal verwerven door de dagelijkse quizvragen en de wekelijkse vraag over fondsen correct te beantwoorden.

Fictief beleggen, echte prijzen winnen

De Beursrally loopt tien weken. En, hoewel u met fictief geld belegt, vallen er wel echte geldprijzen te winnen. Er vallen drie prijzen te winnen. De winnaars verkrijgen een Beleggingsrekening bij MeDirect:

– De winnaar van het algemeen klassement krijgt een Beleggingsrekening ter waarde van 10.000 euro;
– De winnaar van het fondsenklassement krijgt een Beleggingsrekening ter waarde van 5.000 euro;
– De winnaar van het studentenklassement krijgt een Beleggingsrekening ter waarde van 2.500 euro.

Ik doe mee aan de wedstrijd!