Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Beleggen in megatrends: vandaag meer relevant dan ooit!

Bron: Pictet Asset Management

De coronapandemie, torenhoge inflatie, rentestijgingen en de geopolitieke crisis hebben opnieuw het belang aangetoond van beleggen op basis van een duidelijke lange termijn visie.

Themafondsen

En dat is precies wat de themafondsen van Pictet Asset Management doen. Ze beleggen wereldwijd in aandelen van bedrijven waarvan de groei ondersteund wordt door megatrends. Dit zijn bijzonder krachtige evoluties die onze maatschappij, economie en dagelijks leven het komende decennium fundamenteel zullen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan bevolkingsgroei en vergrijzing, klimaatverandering of razendsnelle technologische innovatie. Deze megatrends bepalen onze toekomst en creëren tegelijk heel mooie opportuniteiten voor beleggers. Bedrijven met oplossingen voor de uitdagingen die uit deze krachtige veranderingen voortvloeien, kunnen namelijk voor de lange termijn bovengemiddelde winstgroei realiseren. En dat zijn de bedrijven waarin Pictet’s themafondsen beleggen.

Nuttig kompas

Bovendien biedt beleggen op basis van megatrends de belegger een heel nuttig kompas dat helpt om verder te kijken dan de kortere termijn volatiliteit op de financiële markten. Want ook in een onzekere wereld worden megatrends alleen maar sterker. Zelfs na de bijzonder woelige afgelopen maanden, niemand kan ernstig beweren dat de impact van de wereldbevolking die met 2 miljard mensen groeit of van de opwarming van de aarde nu opeens stopt.

Winnaars van de toekomst

Integendeel. De actualiteit heeft thema’s zoals schone energie, water, duurzame voeding, biotechnologie, digitalisering of cybersecurity enkel nóg belangrijker gemaakt. Korte termijn tumult op de beurs verandert niets aan onvermijdbare lange termijn evoluties. En bedrijven die hierop kunnen inspelen, worden sowieso de winnaars van de toekomst.

2 bijkomende troeven

Themafondsen hebben nog 2 bijkomende troeven. Ze laten beleggers toe om te beleggen in de thema’s waarvan ze persoonlijk het meest overtuigd zijn. Dit helpt om het hoofd koel te houden in tijden van marktdalingen.

Positieve impact

Bovendien biedt Pictet’s thematische beleggingsaanpak aan beleggers de mogelijkheid om een positieve impact te genereren: ze financieren een oplossing voor een belangrijk probleem. Beleggen in het thema water betekent bedrijven financieren met oplossingen om drinkbaar water voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken; beleggen in het thema biotechnologie betekent bedrijven financieren die moleculen ontdekken waarmee onze kinderen misschien zullen worden behandeld etc.

Beleggen in thema’s op basis van megatrends kan dus tegelijk voor interessant financieel rendement én voor positieve impact zorgen.


Dit artikel werd aangeleverd door Pictet AM die verantwoordelijk is voor de in inhoud en meningen. Deze meningen kunnen geenszins worden beschouwd als een investerings-, juridisch, of fiscaal advies die door MeDirect Bank NV zou worden verstrekt. MeDirect Bank NV biedt geenszins enige waarborgen over de inhoud en de nauwkeurigheid van deze presentatie.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Alle nieuwsartikels

Sluiten we 2022 met een rally?

Bron: Geschreven door Gilles Coens, beleggingsexpert bij MeDirect 2022, een woelig beursjaar 2022 loopt op zijn einde, we zijn nog een aantal weken verwijderd van