Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Het nieuwste thema in de fondsenwereld: fintech

Bron: De Tijd, 22/02/2018

‘Toch vonden we wereldwijd zo’n 200 beursgenoteerde bedrijven die een rol spelen in de digitalisering van de financiële sector’, zegt Jeroen Van Oerle, cobeheerder van Robeco Global Fintech Equities.

Die bedrijven zitten vooral in de VS. ’65 procent is Amerikaans. We geloven dat steeds meer Aziatische spelers zullen opstaan’, zegt Van Oerle.

De beheerder mag geen individuele namen noemen. In de jongste fondsenfiche vinden we in de top 10 posities onder meer Alliance Data Systems (Amerikaanse leverancier van supermarktkredietkaarten en getrouwheidsprogramma’s), Paypal (Amerikaanse speler in online betalingssystemen) en Vakrangee (Indiase leverancier van online banksystemen) terug.

‘Met het fonds profiteren we van een aantal trends, zoals het afnemend gebruik van cash ten voordele van onlinebetalingen. In Duitsland en de Zuid-Europese landen wordt grotendeels in cash betaald. We geloven dat ze naar een Scandinavisch model evolueren’ zegt Van Oerle. ‘Europa voert een war on cash. In een land als India verzekert de fintech dat honderden miljoenen huishoudens voor het eerst een bankrekening hebben. In India is het niet rendabel overal een bankkantoor te openen. Dankzij een app hoeft dat niet meer.’

Het fonds heeft sinds de opstart in november 75 miljoen euro onder beheer.

De eerste Robeco FinTech fonds is ook beschikbaar op ons platform zonder instap- en uitstapkosten.

Robeco Global FinTech Equities D €

Fonds is de populaire naam voor ICB (Instelling voor Collectieve Belegging). Een ICB is een instelling die het ingebrachte geld van verschillende beleggers samenbrengt en investeert in diverse beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen, obligaties, cash enz. met risicospreiding als gevolg. U moet de KIID en prospectus lezen en beoordelen voordat u overgaat tot een belegging. De KIID geeft de doelstellingen, het beleggingsbeleid, risico’s en voordelen, kosten en prestaties uit het verleden van het fonds.

Dit artikel werd gereproduceerd met de toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on facebook
Share on linkedin
Alle nieuwsartikels

Maandelijks overzicht: Een zwaluw maakt de lente niet

Bron: Geschreven door Gilles Coens, beleggingsexpert bij MeDirect Januari was een onwaarschijnlijk goed jaardebuut. Een geruststelling voor vele beleggers na een bewogen jaar 2022. Februari