Nieuws & updates

 

Spaarrekeningen die tot 4 keer meer opbrengen

We zijn een land van spaarders. Er stond eind maart net geen 262 miljard euro op de spaarboekjes in België. Het merendeel daarvan staat echter geparkeerd op spaarrekeningen die slechts 0,11% opbrengen, het wettelijke minimum. Spaarders die de moeite nemen om te vergelijken, kunnen hun spaargeld nochtans tot 4 keer meer laten opbrengen.

Al vijf jaar slim beleggen zonder instapkosten

Uit het jaarverslag van Beama, de sectorfederatie van fondsbeheerders, blijkt dat de Belg eind 2017 maar liefst 194,4 miljard euro in verschillende beleggingsfondsen had belegd. Een stijging van 10 procent ten opzicht van 2016. Dat er elk jaar meer in fondsen wordt belegd, is een goede zaak. Maar te veel Belgen betalen hiervoor te hoge instapkosten wanneer dit helemaal niet nodig is.

Dit zijn sectorfondsen waar Morningstar wél van overtuigd is

Morningstar is in het algemeen geen fan is van sectorfondsen, en we zijn dus kritisch op de toegevoegde waarde van sectorfondsen. Maar er bestaan heus wel sectorfondsen waar we een positieve opinie over hebben. Daarom drie voorbeelden van zulke fondsen.

Laat je niet afleiden door sentiment: houd koers

Het geopolitieke nieuws van de afgelopen maanden zorgde voor onrust op de markten. Het is verleidelijk om op basis van sentiment wijzigingen in de portefeuille aan te brengen. Maar hoe goed bedoeld ook, meestal pakt dat verkeerd uit. Houd daarom vast aan de uitgezette koers.

Zo werken de Ratings van Morningstar

Morningstar beoordeelt beleggingsfondsen aan de hand van twee verschillende ratings: de kwantitatieve Morningstar Rating, ofwel de sterren, en de kwalitatieve Morningstar Analyst Rating, ofwel de medals. Jeffrey Schumacher geeft inzicht in de kenmerken van de twee beoordelingen én in de verschillen tussen beide.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en beste fondshuizen

De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het tweede kwartaal van 2018.

Facebook
2.9/5
2.9
Apple Store
4/5
4.1
Play Store
4/5
4.0

Start saving

The sooner you start managing your money your way, the sooner you’ll see results. Make your own choices and find what feels good. Sign up and open your account in a heartbeat.

Start saving

The sooner you start managing your money your way, the sooner you’ll see results. Make your own choices and discover what makes you feel good. Register and open your account today.